Vin tablete de la Minister!

Vin tablete de la Minister!

Elevii cărășeni care provin din medii defavorizate vor beneficia de tablete necesare desfășurării cursurilor online. Acestea vor fi achiziționate de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean și urmează să ajungă în județ până la sfârșitul acestei luni.


„La nivelul Inspectoratului Școlar am întocmit statistici cu privire la necesarul de echipamente IT atât în luna martie, când s-a intrat în starea de urgență și au fost suspendate cursurile, cât și în iunie. Dacă în martie școlile ne-au raportat un număr de aproximativ 4.000 de elevi care nu dețin niciun fel de dispozitiv de acest gen, în iunie, cifra comunicată aproape s-a triplat, fiind vorba și despre elevi care au solicitat să obțină o tabletă, dar nu neapărat pentru că nu ar deține niciun fel de device pentru școala online”, a declarat inspectorul școlar general Carina Pristavu.

Aceasta a declarat că instituția pe care o conduce a făcut demersuri la Guvern pentru a veni în sprijinul elevilor, dar a subliniat faptul că vor beneficia de tablete gratuite doar elevii care provin din medii sociale și familiale defavorizate.


„Urmează să primim de la Ministerul Educației, în cursul acestei luni, peste 3.900 de tablete pentru elevii din Caraș-Severin. De asemenea, prin Inspectoratul Școlar, sperăm să mai achiziționăm până la 2.000 de tablete pentru elevii care nu au. Acestea vor fi livrate pe baza unor criterii. Primii beneficiari vor fi elevii care se încadrează la sumele alocate prin Programul Euro 200 (program al Guvernului privind acordarea de ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare, n.r.) și cei care provin din familii dezavantajate, monoparentale, cu mai mulți copii”, explică inspectorul școlar general.


În acest moment, 89 de școli din județ funcționează pe scenariul roșu, cursuri exclusiv online, și 125 pe scenariu galben, cursuri hibrid, parțial online. În total, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, peste 14.500 de elevi învață în sistem exclusiv online.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns