Poliția de Frontieră: Românii intră în Serbia doar dacă sunt negativi! La Covid!

Poliția de Frontieră: Românii intră în Serbia doar dacă sunt negativi! La Covid!

Autoritățile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, cetăţenii străini care vin în Republica Serbia din: Republica Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Croaţia, pot intra pe teritoriul Serbiei, dacă au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore.

Măsurile nu se aplică și cetăţenilor sârbi care vin din ţările menţionate, precum și următoarelor categorii de persoane:

  • șoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internațional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.
  • echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasageriicare tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;
  • personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;
  • copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;
  • au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia.

Datele ne-au fost transmise de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, prin purtătorul de cuvânt, subcomisar de poliție Petre-Ionuț Nicola.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns