Percheziții în țară, dar și în Caraș-Severin!

Este vorba de peste 350 de percheziții efectuate de către procurorii DIICOT și polițiștii DCCO în mai multe dosare de criminalitate organizată, trafic de migranți, cămătărie și alte fapte de acest gen. Printre județele vizate se află și județul Caraș-Severin, acțiunea fiind confirmată de surse din cadrul anchetatorilor.

„La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi a unităţilor subordonate efectuează un număr de 386 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor ample acţiuni, vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, acţiuni ce se derulează concomitent pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti”, potrivit DIICOT citat de Agenția News.ro.


Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei.


DIICOT precizează că este vorba despre trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj.


Polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în municipiul Caransebeș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

La adresele percheziționate au fost descoperite și ridicate droguri de risc, obiecte folosite la mărunțirea și pregătirea drogurilor pentru vânzare, obiecte folosite la consumul de droguri, 2 culturi in-door de plante de cannabis, în diferite faze de creștere, formate din peste 100 de ghivece, instalații artizanale folosite la cultivarea drogurilor, telefoane mobile și diverse înscrisuri.

8 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, vor fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, începând cu anul 2017, cele 8 persoane ar fi comercializat droguri de risc.

Drogurile ar fi fost achiziționate de la diferite surse din Timișoara și revândute către persoane din zona Caransebeș, în schimbul unor sume începând de la 50 de lei/gram.

`Acțiunile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activitățile de astăzi au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din Caraș-Severin„ a adăugat inspector principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspecotarului de Poliție Județean Caraș-Severin.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns