PE URMELE TRAFICANȚILOR DE ȚIGĂRI

PE URMELE TRAFICANȚILOR DE ȚIGĂRI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au efectuat un număr de 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări. În cauză sunt audiate 30 de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, din cele 3 județe.

Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2019, în municipiu Reșița și în orașul Bocșa, s-ar fi organizat două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări.

Scopul membrilor celor două grupări ar fi fost obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa.

Grupările ar fi funcționat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând între cele două infracționale elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.

În perioada 2019-2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.

Operațiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. Ele au fost realizate împreună cu polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, Inspector principal de poliţie Alina-Elena BOERU.

Up-DATE

Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a făcut precizări la zi, referitoare la acțiunea de ieri: „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate ieri, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș- Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de 9 dintre cele 30 de persoane conduse la audieri și măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, față de 7 dintre cele 30 de persoane.”

Printre persoanele reținute se regăsește și un consilier local PSD al orașului Bocșa.

Lasă un răspuns