ALEXANDRU  PELICI  ESTE NOUL ANTRENOR AL ROSSO-NERILOR!

ALEXANDRU  PELICI  ESTE NOUL ANTRENOR AL ROSSO-NERILOR!

Tehnicianul timișorean Alexandru Pelici-Drăghicescu este noul antrenor al echipei din Valea Domanului. El a semnat contractul cu CSM Reșița și va pregăti echipa rosso-nero pentru următorii doi ani. Alexandru Pelici a pregătit în ediția trecută de campionat echipa timișoreană FC Ripensia și și-a reziliat contractul de curând  cu timișenii.

Pelici s-a născut pe data de 10 ianuarie 1974, la Timișoara și este fiul regretatei interprete de muzică populară, Mariana Drăghicescu. A jucat fotbal la Progresul Timișoara, CFR Timișoara, Poli Timișoara, CSM  Reșița  și Unirea Alba Iulia. Și-a pus ghetele în cui la doar 28 de ani, din cauza unei accidentări repetate la genunchi. A jucat 70 de meciuri în prima ligă.

Cariera de antrenor și-a început-o la Alba Iulia în anul 2002 ca secund a lui Aurel Șunda, iar în ediția 2003-2004 a fost numit antrenor principal la Apullum Alba Iulia. A mai antrenat echipele: Unirea Alba Iulia, CSM Reșița, Forex Brașov, Sticla Arieșul Turda, Voința Sibiu (ediția 2010-2011, cu promovare în prima ligă), FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Brașov, FC Oradea, CS Mioveni, FC Hermannstadt, FC Ripensia Timișoara.

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este antrenor cu liceța PRO UEFA.

Pelici a fost jucător la CSM Reșița (1999-2001) și a mai antrenat echipa din Valea Domanului, de trei ori, chiar dacă a avut denumiri diferite: CSM Reșița (2005-2007), FCM Reșița (2009-2010) și Metalul Reșița (2013).

UP -DATE…

Reșița este locul de care îmi amintesc mereu cu mare emoție, fie că vorbim despre cariera mea de jucător sau cea de antrenor. Practic, vorbim de o revenire la Reșița, iar acum am semnat un contract valabil pe doi ani, cu obiective, care se completează. În primul an ne dorim să ne clasăm cât se poate de sus în Liga a doua, iar în doilea an competițional trebuie să începem să visăm la ceea ce merită Reșița, de a reveni în prima ligă, mai ales că vorbim despre o echipă bănățeană care are tradiție în fotbal. Vreau ca tribunele din Valea Domanului să fie din nou pline cu spectatori.a spus Alexandru Pelici imediat după ce a semnat contractul cu CSM Reșița.

Referitor la situația jucătorilor de la echipă, Pelici a punctat: „Reunirea lotului reșițean va avea loc pe data 22 iunie 2020, iar în prima fază o să facem o analiză împreună cu conducerea echipei, despre fiecare jucător în parte și bineînțeles care trebuie să-și dorească să continue la Reșița.”

Lasă un răspuns