Pachete cu alimente de 25 de kilograme pentru persoanele vulnerabile

Pachete cu alimente de 25 de kilograme pentru persoanele vulnerabile

Pachete cu alimente de 25 de kilograme pentru persoanele vulnerabile

Veste bună pentru românii săraci! Care mai sunt și ăia! Destui… Guvernul oferă noi ajutoare pentru românii defavorizați, chiar înainte de Paște. Proiectul este finanțat prin POAD, cu un buget total de 235 milioane euro și presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în șase tranșe.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene oferă o nouă tranșă de pachete cu alimente de 25 de kilograme pentru persoane din categoriile vulnerabile. ,,Începe distribuția unei noi tranșe de pachete cu alimente de 25 kg pentru persoane vulnerabile, pe care le oferim din fonduri europene pentru 1,18 milioane de beneficiari. În acest sens, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va efectua o vizită de lucru la depozitul Oltina, județul Prahova, unde are loc ambalarea pachetelor încă de azi, 23martie 2023, începând cu ora 10.00. În cadrul vizitei, domnul ministru va oferi declarații de presă despre toate formele de sprijin cu finanțare din fonduri externe pe care Guvernul României le acordă în preajma sărbătorilor pascale.”, se arată în comunicatul transmis de MIPE.
Cine sunt beneficiarii pachetelor sociale?
-Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
-Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
-Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Până aici e bine și frumos. Iată ce ne mai spune măsura propusă: „Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate am finanțat măsuri destinate celor mai vulnerabili dintre români, iar distribuirea pachetelor cu alimente de bază, produse românești, de două ori pe an, este unul dintre cele mai concrete moduri prin care venim în ajutor oamenilor aflați în dificultate. Pentru cei 1.188.000 de beneficiari, pe care criza prețurilor i-a afectat din toate punctele de vedere, acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic. Dacă ar fi achiziționate produsele de la supermarket, pentru un astfel de pachet românii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. 
Citește și: Peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi vouchere sociale de mâine, 1 iunie
Vrem ca această tranșă să ajungă la toți beneficiarii înainte de sărbători și, tot până atunci, să încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin „Sprijin pentru România”, pentru ca înainte de Crăciun fiecare român vulnerabil să primească și ajutorul pe card, dar și un pachet de 24 kg cu alimente. O altă veste bună este că vorbim despre un efect multiplicator, pentru că, prin măsurile guvernamentale pe care le implementăm punem în valoare potențialul agroalimentar pe care îl avem și susținem capacitatea de producție, care este o resursă pentru dezvoltare economică durabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș, aflat  în vizită de lucru în județul Prahova, unde a început distribuirea pachetelor către beneficiari. Atâta vreme cât ajutorul nu este în scop electoral măsura de susținere este una binevenită.
Guvernul, însă, ar trebuie să ia măsuri de ridicare a plății muncitorilor pe piața muncii și de a crea noi oportunități pentru stabilizarea forței de muncă pe piața românească. Pomenile sociale sau electorale care se tot perpetuează nu fac decât să încurajeze nemunca și menținerea unui nivel scăzut de trai. Dar e bine și așa, câtă vreme stăm cu mâna întinsă, guvernul ne mai aruncă, vorba unui prieten niște ,,firfirici” ca să mai rumegăm ceva. Sperăm ca aria beneficiarilor să nu se extindă, și așa suntem aproape un stat de asistați sociali.
Paști binecuvântat cu sprijinul guvernului! Dixis est!

Lasă un răspuns