Normalitate! Interzis la toalete în fundul curții!

Normalitate! Interzis la toalete în fundul curții!

Vremurile, când copiii trebuiau să alerge acasă din cauza condițiilor improprii sau din cauza frigului de la toaletele școlilor, vor fi în viitorul apropiat istorie.

Guvernul, cu toate problemele economice și sociale generate de pandemie, a găsit resursele financiare pe care le a alocat pentru rezolvarea acestor situații anormale în secolul 21.

Guvernul, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, a aprobat suma de 31 milioane de lei pentru construcția a peste 370 de grupuri sanitare in școlile care au toaletele în fundul Curții.

Din bugetul Ministerului Educației și Cercetării se transferă către autoritățile locale 31.269 milioane lei, din care: 17 milioane pentru continuarea lucrărilor începute și 14 milioane lei pentru lucrări noi. Primarii nu vor mai avea nici o scuză dacă în localitățile lor, grădinițele și școlile vor rămâne fără toalete moderne”. a spus Vicepremierul, Raluca Turcan.

Fiecare primar are obligația sa demareze lucrările, astfel încât, la începutul anului școlar, in Septembrie, copiii sa aibe grupuri sanitare decente, racordate la apa și canalizare.

In județul Caras Severin avem un număr de 18 grupuri sanitare in exterior fără apă și canalizare.

Banii au fost alocați, cine nu îi va cheltui in acest scop va Răspunde în fața romanilor!

Reamintim ca in 2019, ministrul de finanțe de atunci, Orlando Teodorovici propunea o soluție rapidă:” Pot sa va spun ca sunt încă 1.400 și ceva de scoli care sunt in aceasta situație neplăcută (cu WC in curte-n. red). Este obligatoriu ca toate aceste scoli să nu mai aibă aceasta situație.

Și cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10000 de euro vor veni pe fiecare școala”. Evident, nu s-a făcut nimic in aceasta direcție….

Lasă un răspuns