A început proba de matematică!

A început proba de matematică!

Astăzi, 17 iunie, la proba de matematică a examenului de Evaluare Națională, în județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1851 de candidați (cu doi mai puțin față de luni, la proba de limba și literatura română).

Niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic.

De asemenea, nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. 

Patru elevi aflați în izolare la domiciliu nu au putut participa la examen. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din perioada 29-30 iunie 2020.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Mâine, 18 iunie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Aceste date statistice ne-au fost puse de la dispoziție de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, prof. Ion CHIOSA.

Lasă un răspuns