Municipalitatea va suporta salariile de la Dacia!

Municipalitatea va suporta salariile de la Dacia!

Autoritatea locală a sărit în ajutorul firmei partenere de la cinematograful reșițean, urmând să asigure lunar 20.000 de lei pentru plata salariilor şi a facturilor la utilităţi.

Primăria Reșița a prelungit, nu demult, înţelegerile făcute cu Marcom, firma care asigura proiecţiile la Cinematograful Dacia. Însă, cum cinematograful nu mai funcţionează, potrivit regulilor impuse de pandemie, personalul este la ananghie. Astfel că situaţia prezentată noului consiliu local a generat o hotărâre prin care autoritatea locală îşi asumă şi această parte de cheltuieli.

„Consider de menţionat actul adiţional cu Marcom Fantastic, partenerul nostru cu care funcţionăm la Cinematograful Dacia, pe filme”, a precizat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

”Oamenii aceștia au avut mari probleme în ultimele 6-7 luni, în sensul că vreo 5-6 luni, cinematograful a fost închis, în condiţii de pandemie. Ulterior s-a deschis, dar puţină lume a mers la film, de teamă. Şi acolo există salariaţi ale căror salarii au fost suportate mai mult sau mai puţin din resursa financiară a celor de la Marcom Fantastic. Şi ne-am asumat ca, pe o perioadă de timp în care pandemia îşi spune cuvântul, să le dăm o sumă fixă lunară de 20.000 de lei, care să le acopere cheltuielile cu salariile, energia electrică, termia şi aşa mai departe“, explică edilul reșițean.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns