Municipalitatea reșițeană este pregătită și mobilizată pentru sezonul de iarnă 2020 – 2021

Municipalitatea reșițeană este pregătită și mobilizată pentru sezonul de iarnă 2020 – 2021

O activitate de pregătire a oraşului specifică sezonului rece este aprovizionarea din timp cu materiale antiderapante şi asigurarea utilajelor necesare pentru deszăpezire, precum și a colectivului care să coordoneze aceste intervenţii.

Prima zăpadă din această iarnă, căzută la sfârșitul săptămânii trecute, anunță factorii responsabili din cadrul Primăriei Reșița că în cel mai scurt timp va veni sezonul ei. Dacă pe unii dintre noi acest lucru ne bucură, șoferii se gândesc la tot ce e mai rău: cauciucuri de iarnă, polei, troiene de zăpadă pe șosele. Cât de pregătită este municipalitatea să facă față provocărilor iernii pe drumurile din municipiu, am aflat de la Daniel Călin – directorul Direcției de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local.

„Cu siguranță iarna nu ne va lua prin surprindere. Avem pregătite 6 sărărițe mari și una mică ce va acționa pe străzile înguste și în pantă din Reșița. Am achiziționat deja 300 de tone de sare, 80 de tone de clorură de calciu, avem stoc de nisip ce va fi folosit la nevoie. În ceea ce privește comandamentul de iarnă, acesta va fi activat de la 1 decembrie. Suntem pregătiți să intrăm pe 3 schimburi dacă începe să ningă; în caz contrar vom activa doar într-unul, sau cel mult două schimburi“ – a declarat Daniel Călin.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns