Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița trebuie recompensată echitabil și corect!

Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița  trebuie recompensată echitabil și corect!
Munca reșițenilor de la 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐢𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐝𝐞𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜 𝐑𝐞𝐬𝐢𝐭𝐚 trebuie recompensată echitabil și corect! Deputaţii PNL, Vetuţa Stănescu, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic , propun modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice în sensul completării locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale şi pentru eliminarea inechităţilor care afectează angajaţii combinatelor siderurgice de la Hunedoara şi Reşiţa.

Am depus astăzi o iniţiativă legislativă care modifică anexele nr.2 şi nr.3 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. O primă modificare se referă la completarea locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale cu acele locuri de muncă în care se derulează operaţiunile de sortare, sfărâmare şi expediere a minereurilor, operaţiuni cu risc major asupra sănătăţii angajaţilor”, a precizat Jaro Marșalic. 

„De asemenea, la anexa nr. 3, care conţine unităţile încadrate în condiţii speciale de muncă, am propus ca pentru Mittal Steel Hunedoara; şi Combinatul Siderurgic Hunedoara să fie extinsă lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale. Spre exemplu, manipularea materiilor explozive, cocserie, chimizarea gazului de cocs, stingerea şi sortarea cocsului; activitatea desfăşurată de personalul de la furnale, activitatea desfăşurată în instalaţii de fabricare a benzenului, toluenului şi a tetraclorurii de carbon prepararea de minereuri; precum şi altele, sunt locuri de muncă pentru care, astăzi, nu se recunoaşte stagiul de cotizare în condiţii speciale pentru salariaţii de la Hunedoara şi Reşiţa, deşi înainte de anul 2000 erau încadrate în grupa I de muncă. Le mulţumim colegilor deputaţi de la toate partidele care au decis să semneze această iniţiativă alături de noi şi ne exprimăm speranţa ca propunerea legislativă să fie adoptată cât mai rapid, astfel încât cei nedreptăţiţi de actualul cadru legal să simtă că Parlamentul îndreaptă erorile trecutului”, au declarat  Vetuţa Stănescu şi Dumitru Rujan.

Citește și : Deputații PNL Jaro Marșalic și Dumitru Rujan susțin angajații TMK

Îmi doresc ca prin acest proiect de lege să recunoaștem munca unor oameni, care au muncit și muncesc în condiții speciale pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Am încredere că legea va fi adoptată în cel mai scurt timp și le mulțumesc anticipat colegilor pentru votul lor. Prin intermediul activității mele voi fi alături de cetățenii din Caraș-Severin, dar și de restul românilor, ”a postat deputatul Dumitru Rujan pe pagina de Facebook.

sursa : cdep.ro

Lasă un răspuns