Ministerul Sănătății a alocat 3385 mii lei spitalelor din Reșița și Caransebeș pentru achiziții aparatură medicală

Ministerul Sănătății a alocat 3385 mii lei spitalelor din Reșița și Caransebeș pentru achiziții aparatură medicală

Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, din cadrul fondurilor din bugetul de stat pe 2020 la titlul ”Transferuri de capital”, credite bugetare în valoare de 2.413.000 lei, fonduri destinate finanțării aparaturii medicale și echipamentelor de urgență în sănătate.


Spitalul Municipal din Caransebeș urmează să folosească aceste fonduri la decontarea achiziționării de aparatură printre care cea de tip EKG fix și mobil, aparatură video de laringologie, monitoare pentru funcții vitale destinate adulților și copiilor, aparat de ventilație, pat de terapie intensivă, autoclav, steamer.

În același context, Spitalului Județean de Urgență din Reșița i s-au alocat la același capitol ”Transferuri de capital”, credite bugetare în valoare de 972.000 de lei. Fondurile urmează a fi utilizate pentru decontarea achiziției de aparatură medicală și echipamente precum steamer vertical pentru imunohistochimie, aparat ventilație, autoclav vertical, etuva sterilizare cu aer uscat, monitor funcții vitale, instalație centrală de sterilizare.


De menționat că fondurile vor intra în conturile celor două spitale numai în momentul în care aparatura este achiziționată și instalată iar personalul instruit. Aceste fonduri sunt alocate de Ministerul Sănătății prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a județului vor putea fi folosiți până la sfârșitul acestui an. Departamentele economice ale spitalelor din Reșița și Caransebeș se află acum în curs de derulare a procedurilor de achiziție a aparaturii.

Datele ne-au fost furnizate de către Compartimentul de  Comunicare și Relații  Publice al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt Daniel Botgros.

Lasă un răspuns