Ministerul Apărării Naționale recrutează 5000 de rezerviști

Ministerul Apărării Naționale recrutează 5000 de rezerviști

Ministerul Apărării Naționale (MApN) lansează o nouă campanie de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari în armată. Potrivit ministerului, cei interesați au la dispoziție aproape 5.000 de locuri, iar înscrierile sunt programate a se încheia după jumătatea lunii iunie. 

Conform anunțului recent, “Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României”.

Sunt puse la dispoziția celor interesați 4.936 de locuri de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unități militare din întreaga țară.

Regulile de recrutare şi selecție a rezerviștilor voluntari sunt stabilite de Legea nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și de Ordinul M.25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, care toamna trecută a suferit o serie de modificări, principalele noutăți apărute vizând criteriile de recrutare a candidaților.

Citește și: Peste 300 de agenți economici au beneficiat de plata subvențiilor pentru încadrarea în muncă a diferitelor categorii de persoane

Cei interesați să devină rezerviști voluntari pot primi, de la centrele militare, informații legate de avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare și selecție, de unitatea sanitară militară unde urmează să fie examinați medical sau de unitatea militară ori centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială. 

“Candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceștia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/ serviciile și specialitățile militare”, subliniază MApN.

Pentru a se înscrie, candidații trebuie să prezinte următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, în original și în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

Lasă un răspuns