Peste 300 de agenți economici au beneficiat de plata subvențiilor pentru încadrarea în muncă a diferitelor categorii de persoane

Peste 300 de agenți economici au beneficiat de plata subvențiilor pentru încadrarea în muncă a diferitelor categorii de persoane

Peste 300 de agenți economici au beneficiat de plata subvențiilor pentru încadrarea în muncă a diferitelor categorii de persoane.

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin a achitat  în această lună suma restantă aferentă anului 2023 de aproape 1.800.000 lei unui număr de peste 300 agenți economici.
Aceștia au încheiat convenții cu AJOFM Caraș-Severin pentru încadrarea în muncă a următoarelor categorii de persoane: şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, tineri NEETs, șomeri care mai au 5 ani până la pensie, persoane cu handicap sau absolvenți.

 

În perioada următoare, în baza unei planificări aprobate și transmise de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, vor fi finanțate toate solicitările eligibile depuse de către angajatori pentru anul 2023. Până în luna iunie, va fi achitată suma de peste 7.600.000 lei pentru un număr de 510 persoane. Urmează ca după plata cererilor de anul trecut să se efectueze plata pentru cererile depuse în acest an.
AJOFM Caraș-Severin reiterează faptul că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei.
Citește și: 426 participanţi la cursurile organizate de AJOFM Caraș-Severin în primele zece luni ale anului 2023
Cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată partial, precum și angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
„De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată  absolvenți, pot primi subvenții în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadrați absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, subvențiile se acordă pe o perioadă de 18 luni. – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin

Lasă un răspuns