Mesajul deputatului Jaro Norbert Marșalic cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne – 21 februarie

Mesajul deputatului Jaro Norbert Marșalic cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne – 21 februarie

Mesajul deputatului Jaro Norbert Marșalic cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne – 21 februarie: „Eu consider limbă maternă germana, deși acasă vorbeam română, cu mama de naționalitate germană și tatăl slovac. La noi în casă se vorbeau mai multe limbi. Cu rudele ei mama vorbea germană. În perioada interbelică și chiar mai târziu pe străzile din Reșița Montană aproape toți copiii vorbeau trei limbi – română, germană, și maghiară. Alții chiar mai multe, unii și limba sârbă, cehă, slovacă sau croata, depinde cum erau familiile mixte”, spune deputatul de Caraș Severin, Jaro Norbert Marșalic.

Pe această cale doresc să le urez tuturor celor care aniversează astăzi Ziua internațională a limbii materne, un sincer La Mulți Ani!, mai transmite Jaro Norbert Marșalic.
Deputatul PNL filiala Caraș-Severin, Jaro  Norbert Marșalic este la rândul lui un cărășean care are la origini două etnii respectabile în Banatul de Munte.
Citește și: Deputatul Jaro Marșalic: „Partidul Național Liberal elimină impozitarea cu 10% a concediilor medicale!”

Limba maternă este cel mai puternic instrument de conservare și dezvoltare a patrimoniului tangibil și intangibil. ONU consideră că toate acțiunile ce promovează diseminarea limbilor materne servesc nu doar scopul încurajării diversității lingvistice și educației multilingve, ci ajută și la dezvoltarea conștiinței tradițiilor lingvistice și culturale în întreaga lume și la inspirarea solidarității bazată pe înțelegere, toleranță și dialog.
Limba, și în special limba maternă, este o parte importantă a culturii fiecăruia și este, cu siguranță, mult mai mult decât un simplu mod de a comunica.

Lasă un răspuns