Marele rapsod Achim Nica, omagiat de Ioan Marcel Vela și Romeo Dunca

Marele rapsod Achim Nica, omagiat de Ioan Marcel Vela și Romeo Dunca

Marele rapsod Achim Nica, omagiat de Ioan Marcel Vela și Romeo Dunca. Festivalul In Memoriam Achim Nica a debutat astăzi, 23 mai, începând cu ora 11, cu o slujbă de pomenire pentru marele doinitor la Biserica din Obreja.

În continuare, participanții au pornit, în alai, de la biserică la casa lui Achim Nica, unde s-a dezvelit placa comemorativă. Prin muzica sa, Achim Nica a adus bucurie în sufletele noastre și a păstrat vii tradițiile noastre strămoșești. Este de datoria noastră să cinstim această moștenire și să o transmitem generațiilor viitoare.
Citește și : Senator Ion Marcel Vela: „Alături de familia liberală din Caraș-Severin vă transmit gândurile noastre bune și întreaga prețuire tuturor celor care vă aniversați ziua onomastică!”

Tot cu acest prilej, începând cu ora 13, s-a  inaugurat și punctul muzeistic la Căminul cultural „Achim Nica” din comună, urmând ca, în fața căminului cultural, începând cu ora 16, să se desfășoare tradiționalul spectacol folcloric, susținut de artiști renumiți, precum Ramona Vița, Dumitru Teleagă, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Ștefan Isac, Craia Blaj, Elena Cozîltea, Traian Barbu și Andreea Stoicănescu, dar și Ansambluri folclorice din județ.

Festivalul de astăzi nu este doar o celebrare a talentului său excepțional, ci și un testament al importanței muzicii populare în viața noastră culturală.
În numele organizatorilor, Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu  Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria Comunei Obreja și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș vă dorim tuturor o zi plină de muzică, amintiri frumoase și emoții autentice. Să ne bucurăm împreună de această frumoasă tradiție și să îl purtăm pe Achim Nica mereu în inimile noastre.
Cu respect și prețuire.

Lasă un răspuns