Marcel Vela: „Să fim împreună, umăr lângă umăr, pentru viitor și pentru vremuri cu mai multă liniște”

Marcel Vela: „Să fim împreună, umăr lângă umăr, pentru viitor și pentru vremuri cu mai multă liniște”

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj pentru unitatea românilor în aceste momente dificile prin care trece nu numai România, ci  întreg mapamondul, pornind de la un citat al Regelui Mihai I al României, de la cărei naștere au trecut ieri 25 octombrie, 99 de ani!

Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia și a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu). Regele Mihai s-a stins din viață  pe data de 5 decembrie 2017 la Aubonne, Elveția  la vârsta  de 96 de ani.

foto: casa regală

„Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii.” – (Regele Mihai I al României).

Regele Mihai I al României în vizită la Caransebeș în decembrie 2008

Dragi prieteni,

Astăzi (nr. ieri), de ziua Majestății Sale, vă aduc aminte de aceste vorbe atât de actuale și pline de speranță, poate acum, mai mult ca oricând.

Într-o perioadă grea pentru țară, trebuie să facem front comun, să fim responsabili, să învățăm unii de la alții și să împletim trecutul cu viitorul, indiferent de generația din care facem parte.

Avem mare nevoie unii de alții, întrucât nu trebuie să permitem ca prăpastia dintre generații să se adâncească.

Să fim împreună, umăr lângă umăr, pentru viitor și pentru vremuri cu mai multă liniște.

Așa să ne ajute Dumnezeu!” – Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns