Marcel Vela s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman

Marcel Vela s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman

Marcel Vela s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman

Marcel Vela, ministrul de interne, s-a întâlnit cu Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, pentru a discuta despre pandemia de coronavirus, combaterea criminalității, programul Visa Waiver, precum și despre parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România și SUA in contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus. In ceea ce privește aspectele din planul afacerilor interne, n timpul discuțiilor a fost evidențiata cooperarea foarte buna dintre autoritățile române și americane în domeniul securității, cu accent pe prevenirea și combaterea criminalității, a migrației și a traficului de persoane”, conform Informării Ministerului de Interne publicată pe pagina de Facebook a instituției.

De asemenea, cei doi oficiali au afirmat că este necesară intensificarea relațiilor dintre cele doua țări, în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic cu Statele Unite pentru secolul 21, în condițiile în care Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului de la București.

O temă importantă aflată pe agenda discuțiilor a fost includerea României în programul Visa Waiver, ocazie cu care ministrul Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităților române de a continua eforturile pentru includerea țării noastre în VWP”, conform aceleiași surse.

Marcel Vela i-a oferit ambasadorului SUA “Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”.

Programul Visa Waiver este un program al guvernului american, care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în Statele Unite, timp de 90 de zile, pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriu american, fără nevoia de a obține viză.

Lasă un răspuns