Liga a I-a se pregătește de start!

Liga a I-a se pregătește de start!

Comitetul Executiv de Urgență al FRF a aprobat două decizii legate de desfășurarea partidelor programate în sezonul 2019/2020.

Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19.

Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori. În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.

Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi TV. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi TV.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF.

O parte din competițiile sportive din România vor reîncepe în acest weekend, după o pauză de trei luni.

Campionatul Național Liga 1 va începe la începutul acestui week-end, cu partidele etapei a 3 din play-off și play-out. Organizatorul competiției este Liga Profesionistă de Fotbal.

În play-off, sunt programate următoarele partide:

Universitatea Craiova și FC Botoșani, (vineri, 12 iunie, de la ora 20:00.);

FC CFR 1907 Cluj SA – SC Fotbal Club FCSB SA (duminică, 14 iunie, ora 20:00);

AFC Astra – CS Gaz Metan Mediaş (luni, 15 iunie, 2020 20:00).

În play-out, sunt programate meciurile:

SC FC Voluntari SA – ACS FC Academica Clinceni (sâmbătă, 13 iunie, 2020, ora 14:30);

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – AFC Hermannstadt (sâmbătă, 13 iunie, 2020, ora 17:00);

SC Dinamo 1948 SA – AFC Chindia Târgovişte (sâmbătă, 13 iunie, 2020, ora 20:00)

SC FC Viitorul Constanţa SA – ACSM Politehnica Iaşi (duminică, 14 iunie, 2020, ora 17:00).

Play-off-ul Ligii a doua va fi reluat la 4 iulie și este organizat de către FRF.

FRF și-a reiterat punctul de vedere privind revenirea cât mai grabnică a suporterilor pe stadioane. S-a discutat de prezența a 500 de spectatori la un meci, dar poziţia FRF este de a permite până la 10 la sută din capacitatea arenei, după un protocolul dintre FRF, Ministerul Sănătăţii şi MTS, care se prevede ca la fiecare loc ocupat, alte 12 locuri pe scaune să fie libere.

Pentru eventualele nerespectări ale regulilor din protocolul medical, odată cu reluarea competiţiilor, cluburile organizatoare nu vor fi sancţionate cu depunctare, ci cu penalităţi financiare.

Lasă un răspuns