Marcel Vela: „PSD a pus amenzi de 10.000 și 20.000 de lei pentru zădărnicirea combaterii bolilor”

Marcel Vela: „PSD a pus amenzi de 10.000 și 20.000 de lei pentru zădărnicirea combaterii bolilor”

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost întrebat recent la Timișoara despre o posibilă introducere de noi restricţii, el afirmând că momentan Guvernul se bazează pe promovare şi comunicare.

„Noi nu am mărit restricţiile. Ne bazăm pe promovare, pe comunicare, pe convingerea cetăţenilor că este păcat să destrămăm ce am construit împreună până acum. Oamenii trebuie să vadă realitatea crâncenă de dincolo de emisiunile TV sau de biroul unui politician. Românii nu mai sunt acceptaţi în ţări din Europa făra un test Covid, fără să mai meargă pe un culoar. Nu vreau să fiu dur şi să fac acuzaţii, dar cred că dacă erau mai patrioţi unii politicieni, acum aveam mai puţine decese”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai remarcat că „este ciudat că Avocatul Poporului s-a trezit tocmai în această perioadă” şi să afirme că deciziile luate nu au fost constituţionale, Vela declarând că ele au fost luate în baza unor legi existente. „Am fost acuzaţi că am dat amenzi. În 2019, o Hotărâre de Guvern semnată de domnul Fifor ca ministru de Interne şi de doamna Pintea ca ministru al Sănătăţii a stabilit amenda minimă la fapte care zădărnicesc combaterea bolilor la 10.000 de lei şi maximum 20.000 de lei, şi noi am coborât la 2.000 de lei minim. Toată lumea a sărit, cum să dea cineva 2.000 de lei pe amendă? Am făcut bine să scădem, puteam să dăm 10.000 de lei şi să spunem că era stabilit de domnul Fifor de la PSD. De sumă s-a vorbit într-un mod spectaculos, dar nimeni nu a spus că PSD a vrut să ia 10.000 de lei”, a mai declarat Marcel Vela.

COSMIN VLAD

Lasă un răspuns