A început Anina Film Festival

A început Anina Film Festival

Primăria orașului Anina organizează în perioada 26 iulie – 2 august, „Anina Festival Film” din cadrul proiectului cultural „Banatul Montan Film Festival”. Acțiunea culturală este realizată de administrația locală împreună cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România și Casa de Cultură ”George Suru” din Caransebeș.

Duminică,  26 iulie, locuitorii orașului Anina au dat curs invitației primarului Gheorghe Românu și au venit în număr mare, în special pe „Platoul Bucegi”, locația proiecțiilor filmelor. Au fost mulți oameni în vârstă care și-au amintit cu nostalgie de cinematograful de vară ,,Minerul” din Anina.

Organizarea a fost impecabilă, primăria orașului Anina asigurând condiții excelente cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară ce se impun în perioada de pandemie, s-a respectat distanța socială, s-a făcut termoscanarea spectatorilor, s-au oferit măști și dezinfectant.

Vreau să-i mulțumesc domnului primar Gheorghe Românu pentru că a înțeles și a acceptat să includem pe harta Banatului Montan Film Festival și orașul Anina. Noi suntem la a IV-a ediție, iar Anina este în premieră la prima ediție. Dorim viață lungă acestui festival care ne dorim să cuprindă Banatul istoric”, a spus în cuvântul de deschidere al festivalului de film, Ioan Cojocariu, coordonatorul acțiunii culturale.

Primarul Gheorghe Românu (stânga) și Ioan Cojocariu

Anina Film Festival a debutat cu pelicula „Orient Expres”, în regia regretatului Sergiu Nicolaescu.

captură film – Orient expres

În această seară, de la ora 21,00, spectatorii din Anina, și nu numai, sunt invitați  pe „Platoul Bucegi” la vizionarea filmul „Dacii”, în regia aceluiași Sergiu Nicolaescu.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns