Lotul de vaccin ABV2856 produs de compania Oxford/AstraZeneca este „reabilitat”! De azi, 167 de cabinete de vaccinare cu AstraZeneca devin operaționale!

Lotul de vaccin ABV2856 produs de compania Oxford/AstraZeneca este „reabilitat”! De azi, 167 de cabinete de vaccinare cu AstraZeneca devin operaționale!

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) au luat, în ședința de ieri, din 19 martie decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

sursa: dw.com
„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.
CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, a precizat Grupul de comunicare al CNCAV.
Începând astăzi, 20 martie a.c., 167 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.
Distribuția acestora este următoarea:
• Municipiul București – 54 cabinete;
• Arad – 9 cabinete;
• Bihor – 3 cabinete;
• Bistrița-Năsăud – 3 cabinete;
• Brașov – 8 cabinete;
• Cluj – 13 cabinete;
• Constanța – 20 cabinete;
• Dâmbovița – 4 cabinete;
• Harghita – 1 cabinet;
• Hunedoara – 3 cabinete;
• Satu-Mare – 1 cabinet;
• Sibiu – 12 cabinete;
• Timiș – 30 de cabinete;
• Vâlcea – 6 cabinete.

„Toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de astăzi, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.
Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.
Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de așteptare, cu menținerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populației la risc și pe 25%, lucrători din domenii esențiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de așteptare.
Recomandăm cetățenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziția ocupată inițial pe această listă.
Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicația după primirea notificării pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării”, a mai precizat reprezentanții CNCAV. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

sursa text: comunicat de presă  CNCAV

Lasă un răspuns