Liviu Brumar – președintele ASȘ Star Berzovia care a investit în copiii comunei

Liviu Brumar – președintele ASȘ Star Berzovia care a investit în copiii comunei

    Asociația Sportivă Școlară Star Berzovia a luat naștere în anul 2013 la inițiativa a doi tineri din Berzovia, care au dorit și reușit să ”miște din loc” societatea din comuna cărășeană și să încurajeze tinerii localnici să se îndrepte către sport. Este vorba de Liviu Brumar, cel care a devenit președintele asociației sportive și Dan Miholcea, directorul Liceului Tehnologic din Berzovia, la rându-i un  dascăl căruia Dumnezeu i-a dat harul pedagogiei.

Liviu Brumar

Liviu Brumar este administratorul SC Proiectmetal SRL Berzovia și este partenerul de practică al Liceului Tehnologic din Berzovia.

Tinerii din Berzovia au avut parte de un proiect sportiv pe termen lung, pentru că activitatea sportivă a început efectiv în toamna anului 2013, odată cu înscrierea echipei de fotbal juniori U11 în campionatul județean. Ca un proiect bine gândit pe concepte sănătoase, ASȘ Star Berzovia le-a oferit tinerilor elevi ai Liceului Tehnologic din Berzovia să se îndrepte către sportul rege. După participarea în ediția de campionat 2013-2014 a juniorilor E, echipa din Berzovia a evoluat pentru următoarele două ediții de campionat pe următorul palier de vârstă al juniorilor D. A urmat cum era și firesc evoluția în campionatul 2015-2016 al juniorilor D, pentru ca după numai un an, echipa de fotbal a copiilor din Berzovia să devină un de tradiție, să participe  în campionatele de juniori 2016/2017 și 2017/2018 la nivel de juniori U17. Cu alte cuvinte, copii de ieri ai Berzoviei au devenit juni în toată firea, au crescut frumos  și ceea ce era firesc să se întâmple s-a realizat în campionatul 2018-2019, când ASȘ Star Berzovia a devenit o echipă de temut, iar în prezent a fost angrenată în lupta pentru titlu.  Secretul performanței la Berzovia a ținut și de numirea la echipă a  antrenorului principal Bogdan Bosioc, care ne-a povestit despre acești minunați copii din comună.

ASȘ Star Berzovia sau secretul performanței

„În anul școlar 2017-2018 am reușit să mă transfer  profesor titular pe catedra de educație fizică și sport la Liceul Tehnologic din Berzovia. Am găsit aici și o asociație sportivă serioasă,  ASȘ Star Berzovia un proiect despre care mi-au vorbit președintele ei, dl. Liviu Brumar și dl. Director al școlii prof. Dan Miholcea și am acceptat pe loc propunerea de a pregăti echipa de fotbal. Îmi amintesc că echipa era înscrisă în  campionatul judetean U17, în primul sezon competițsional am reușit să termin campionatul pe locul trei cu ASȘ Star Berzovia. De trei ani de când sunt profesor în scoala de la Berzovia,  am participat cu secția de fotbal în campionatul judetean organizat de AJF CS, la grupele U17 si U19, iar acum în sezonul 2019-2020 odată cu venirea pandemiei mai aveam de disputat un joc restanță, în condițiile în care am terminat pe locul doi și așteptăm  să vedem ceea ce se mai întâmplă în continuare, ce decizii vor lua forurilor județene în problema aceasta a pandemiei. Tot în sezonul 2019-2020, am reușit împreună cu conducerea să accesăm proiecte de susținere a tineretului, cu finanțare de la Consiliul Județean Caraș-Severin.  Pe baza programului de pregătire, am dus copiii în cantonament centralizat la Buziaș, în vara anului trecut și zic eu că este un lucru mare pentru o echipă de juniori din județ. La noi la echipă lucrurile sunt făcute serios, copii dispun de condiții bune de pregătire, iar cu sprijinul d-lui Liviu Brumar, copii dispun de masă caldă la toate meciurile, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Pe Certificatul de Identitate Sportivă de la  ASȘ Star Berzovia am participat și la mai multe competiții școlare din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, pentru că așa prevede regulamentul. Sper să fie totul în regulă și să ne reluăm activitatea din toamnă. Eu personal mi-aș dori să înscriem ASȘ Star Berzovia și în campionatul judetean U15, mai ales că în campionatul 2016-2017, echipa din comună a participat la Trofeul  „Gheorghe Ola”. Eu am propriul meu club, ACS Golden Kids Bocșa unde funcționează secția de handbal atât la feminin, cât și la masculin, dar pot face față la ambele provocări din  handbal și fotbal, Le voi face cât mai bine posibil, pentru că asta presupune menirea mea de dascăl de sport”, ne-a spus antrenorul echipei din Berzovia, prof. Bogdan Bosioc.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns