Județul Caraș-Severin controlat la ”sânge” pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Județul Caraș-Severin controlat la ”sânge” pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

În perioada 24-26 iulie, toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 181 de polițiști, 34 de jandarmi, 30 de polițiști locali, patru cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și 18 reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 161 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 1.410 persoane și au fost verificate 263 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 22 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și măsurile de carantină/izolare, acestea fiind sancționate contravențional.

Șase operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis și participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru fapte de natură economică.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, ne-a transmis prin purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

NICOLAE DAVID

Lasă un răspuns