Legea privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică în construcții, arhitectură și urbanism a fost aprobată în Parlament

Andrei Ungur este tânărul cărășean care deține funcția de subsecretar de stat  în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și ne-a prezentat faptul că a fost  adoptată recent de către Parlamentul României proiectul de lege al Guvernului României privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică. ”Este o lege foarte așteptată de specialiștii din domeniile #construcții, #arhitectură și #urbanism și reprezintă un pas important spre #debirocratizarea și #digitalizarea administrației publice”, ne-a precizat Andrei Ungur.

ℹ️ Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.140/2020 pentru stabilirea unor măsuri privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică în domeniile #construcții, #arhitectură și #urbanism a fost adoptat, de către Parlamentul României, cu unanimitate de voturi, în forma propusă de Guvern.

🔵 Actul normativ prevede utilizarea semnăturii electronice calificate pentru echivalența sa cu semnătura olografă împreună cu parafa sau ștampila profesională, precum și modul de particularizare a certificatului digital conform cu profesia/ calificarea deținătorului, emitentul calificării etc.

🔵 Măsurile privesc introducerea posibilității de semnare cu semnătură electronică calificată (în loc de semnătură olografă și aplicarea ștampilei sau parafei profesionale pe exemplarul fizic) și depunere a documentațiilor de specialitate în domeniile urbanismului, arhitecturii și construcțiilor la autoritățile competente în format digital.

🔵 Astfel, va fi permisă semnarea documentelor și asumarea acestora în forma digitală pentru parcurgerea online a întregului circuit procedural de planificare, proiectare, autorizare, execuție, recepție și punere în funcțiune a construcțiilor.

Detalii: https://bit.ly/35NNuLS

#PNL #GuvernareLiberala #DezvoltamRomania

Lasă un răspuns