La Staționarul 3 a început ultima etapă de renovare la inițiativa Asociației „Uniți Reușim”!

La Staționarul 3 a început ultima etapă de renovare la inițiativa Asociației „Uniți Reușim”!
La Staționarul 3 a început ultima etapă de renovare la inițiativa Asociației „Uniți Reușim”!
A început o nouă etapă din reabilitarea Staționarului 3, de această data finalizarea totală a lucrărilor cu renovarea parterului și a scării de incendiu. Din cauza pandemiei, anul trecut  parterul a rămas nefăcut, așa că anul acesta, începând de luni 8 august intră în reparații generale.
Președintele Asociației „Uniți Reușim”, Lili Gherle,un voluntar veteran în Caraș-Severin care,  în anul 2019 prin campania  „Adoptă un salon”, a mobilizat societatea civilă și a reușit să renoveze și Secția Cardiologie II, de la Staționarul 2,acum finalizează proiectul început anul trecut.
Între timp, Lili  Gherle a pus bazele Asociației „Uniți Reușim”, unde este președinte, iar fostul director medical al Spitalului Județean, dr. Emil Bunda, și jurnalistul Cornelia Dunăreanu sunt vicepreședinți. Apelul lor vine către  societatea civilă să se mobilizeze și să doneze, după puteri, pentru a pune la punct și parterul Spitalului TBC.
’’ Mă bazez pe compasiunea și susținerea celor care înțeleg necesitatea acestei lucrări, pe bunătatea celor care donează din puținul lor, pe deja, sponsorii consacrați. Avem medici buni, specialiști buni, trebuie să le oferim condiții să-și îndeplinească actul medical. Nu e târziu și, mai ales, nu e în zadar niciodată! Am promis că împreună cu voi vom termina de renovat Staționar 3 Reșița, am muncit la acest proiect și le mulțumesc partenerilor pentru încrederea acordată. Nu uita că fiecare bănuț contează, fiecare donație înseamnă un pas înainte, vă așteptăm ,de luni, 8 august 2022, să munciți alături de noi! Donațiile se pot face în contul RO37RZBR0000060023737955 Asociația Uniți Reușim, cont deschis la Banca Raiffeisen Bank Reșița. Mulțumim tuturor!  „Uniți Reușim”, afirmă cu sinceritate, Liliana.
Alături de ea se află și omul de presă, Cornelia Dunăreanu, o doamnă respectată și apreciată în breasla sa, dar și în societatea civilă, acum și în noua postură socială de vicepreședinte al Asociației „Uniți Reușim”,împreună cu medicul Emil Bunda.
Cornelia Dunăreanu, reprezintă într-un fel sau altul presa cărășeană în acest demers, motiv pentru care îi suntem alături în promovarea acestui act de voluntariat prin  care se dă un nou aspect Staționarului 3 și condiții bune pentru personalul medicali și pacienți :
‘’Campaniile inițiate de Liliana Gherle au adus de fiecare dată mai mult și mai bine oamenilor obișnuiți. In urma muncii si eforturilor celor care i-au stat alături Lilianei  s-au văzut de fiecare dată rezultate.Fiecare proiect care a fost amprentat de Lili a fost un succes, iar în urma lui s-a văzut  că o comunitate unită este o comunitate puternic[. Rezultatele campaniilor „Adoptă un salon” au arătat ca acolo unde este implicare, munca și dorință se poate. Din păcate ce face Lili și societatea civilă este obligația autorităților să facă. Ele sunt cele care au la îndemână bugete, proiecte și indivizi plătiți din bani publici care ar trebui sa facă ceea ce s-a mobilizat societatea civila sa facă. Atunci când faci parte dintr-o societatea activă nu poți doar să stai pe margine și să clevetești, este obligatoriu să te implici cu cât și ce poți’’, ne-a declarat colega noastră din presa locală, Cornelia Dunăreanu.
Managerul SJU Reșița, dr. Cosmin Librimir alături de echipa sa de cadre medicale de la Staționar 3 susțin și se alătură cu optimism în această campanie menită să finalizeze lucrările de renovare ale spitalului.
Împreună cu societatea civilă și sponsorii consacrați- echipa de la Centrul Universitar UBB Reșița,  forțele Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor, cei care au răspuns prezent și la edițiile precedente ale campaniei „Adoptă un salon”, alături de oameni de afaceri, societăți mai mari sau mai mici din Caraș-Severin și nu numai, precum și Episcopia Caransebeșului- cu siguranță vom reuși să facem o echipă care va câștiga și această luptă.
Citește și: Campanie caritabilă pentru spital!
Este o perioadă grea pentru fiecare, dar întotdeauna bunătatea sufletească a învins toate încercările vieții, întotdeauna omenia a caracterizat pe cei de bună credință. Binele îl fac cei care au sufletele tari şi firile călite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *