La Iaz și Eftimie Murgu se circulă doar cu mască!

La Iaz și Eftimie Murgu se circulă doar cu mască!

De la data de 1 august a intrat în vigoare decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de purtare obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice deschise, asta ca urmare a informării primite de la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a existenței unor două focare active de Covid-19 comunitare existente în localitățile Iaz și Eftimie Murgu, prin urmare în cele două localități este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spații publice deschise.

Prefectul Cristian Gâfu avertiza în urma cu câteva zile că această măsură de purtare obligatoerie a măștii în spațiile publice deschise va fi luată în cazul în care se va observa o creștere a cazurilor de infectare cu Covid-19.

„Se stabilește necesitatea purtării măștii de protecție, astfel încât sa acopere gura și nasul, de către toate persoanele prezente în spațiile publice deschise de pe raza comunelor Obreja-localitatea Iaz și Eftimie Murgu; Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în spațiile destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 23-6; Se intensifică acțiunile de patrulare în comunele Obreja – localitatea Iaz și Eftimie Murgu de către echipajele de ordine publică din structurile teritoriale ale Ministerul Afacerilor Interne. Autoritățile publice din comunele Obreja localitatea Iaz și Eftimie Murgu vor lua măsuri pentru curățenia și dezinfecția instituțiilor publice locale și a spațiilor publice din administrare”. Acestea sunt câteva din măsurile  decise de CJSU Caraș-Severin.

foto: wikipedia – Eftimie Murgu

Încă din dimineața zilei de 1 august oficialii administrației locale din Eftimie Murgu au început dezinfectarea spațiilor publice de pe raza comunei, transmițându-le rudărenilor, să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități, să-și păstreze calmul și să nu intre în panică.

DIANA APETREI

Lasă un răspuns