La Anina va fi cel mai frumos muzeu al mineritului din România!

La Anina va fi cel mai frumos muzeu al mineritului din România!

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe Hotărârea de Guvern a cabinetului Orban prin care orașul Anina era atestat ca Stațiune turistică de interes local, că primarul Gheorghe Românu și-a suflecat mânecile și ieri 22 octombrie 2020, a mai făcut un pas important în realizarea Muzeului Mineritului de la Anina.

Urmare a finalizării procedurii de achiziție publică, a fost desemnat constructorul SC EURAS SRL Satu Mare, prin Mircea Lețiu și s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor către dl. primar Gheorghe Românu și câștigătorul licitației.

Valoarea lucrărilor este de 12.199.624,73 lei, inclusiv TVA, iar perioada de realizare a acestor lucrări este de 24 de luni. Lucrările sunt finanțate prin proiect european: “Restaurarea, conservarea, reabilitarea si punerea în valoare a monumentului de clasa A, – Ansamblul Puțului I, Anina”.

Primarul orașului Anina este foarte optimist în ceea ce privește reușita proiectului care va duce la dezvoltarea turismului local. „Prin acest proiect se va realiza reabilitarea/punerea în siguranță a clădirilor Puțului I și a Mașinii de extracție cu aburi în scopul înființării Muzeului Mineritului Anina şi asigurării accesului în deplină siguranță pentru vizitatori.

Realizarea acestor lucrări va duce la creșterea atractivității orașului din punct de vedere turistic, având ca rezultat un număr sporit de vizitatori”, a spus Gheorghe Românu, primarul orașului Anina.

Lasă un răspuns