Județul Caraș-Severin controlat la sânge pentru prevenirea infectării cu Covid

Județul Caraș-Severin controlat la sânge pentru prevenirea infectării cu Covid

În perioada 27-30 iulie, toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 351 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 130 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 2.243 de  persoane și au fost verificate 284 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 22 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020.

17 operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis și participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte nouă sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, ne-a precizat  purtătorul de cuvânt, inspector principal Alina Boeru, al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns