Ioan Popa vrea o Reșiță curată!

Ioan Popa vrea o Reșiță curată!

Ca urmare a procesului de modernizare a Reșiței, gândit de reprezentanții administrației publice locale, în peisajul urban au apărut deja platformele subterane de colectare selectivă a gunoiului.
Acestea au fost aduse pentru prima dată la Reșița anul trecut, în cadrul proiectului-pilot din Parcul Siderurgistului, unde au fost montate zece platforme subterane de colectare selectivă a gunoiului. Costurile investiției municipalității reșițene s-au ridicat la suma de 550.000 de lei și s-a dorit să fie o primă etapă a unui proiect mai amplu, prin care se urmărește creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor.

Încă de la preluarea mandatului, primarul Reșiței, Ioan Popa, a acordat o atenție deosebită proiectelor prin care orașul să devină unul curat și frumos. După proiectul în cadrul căruia s-a realizat spaţiul de promenadă de pe malul Bârzavei, Reșița arată ca un veritabil șantier, fie că este vorba de Centrul Civic sau de străzile din Lunca Pomostului.

Una dintre prioritățile administrației locale a fost modernizarea platformelor de colectare și acest proces a fost gândit să se dezvolte gradual, investindu-se la început în îngrădirea majorității acestora. A urmat apoi proiectul-pilot prin care s-a urmărit creșterea gradului de colectare selectivă și reducerea costurilor de prelucrare a gunoiului. Noile platforme subterane sunt compartimentate, cu spații speciale de depozitare pentru fiecare tip de deșeu – hârtie, plastic, carton, metal și gunoi menajer. Ele sunt îngropate în pământ, pentru a elimina riscul de a mai rămâne resturi pe jos, pe lângă pubele.
Un alt avantaj al construcției platformelor de colectare este că spațiile pentru depozitare sunt subterane, iar aspectul orașului devine unul frumos, curat și modern.
„După proiectul-pilot din jurul Parcului Siderurgistului, alte opt platforme subterane de colectare a gunoiului vor fi montate în Luncă, în zona celor șase străzi care se modernizează în această perioadă. Este un sistem prin care se crește gradul de colectare selectivă, dar care ajută și la păstrarea curățeniei în punctele de colectare și pe care îl dorim extins în cât mai multe zone ale orașului”, a scris Ioan Popa pe pagina de socializare „Deschide Reșița”.

Platformele de colectare selectivă a gunoiului vor fi amplasate în zona străzilor din Lunca Pomostului, respectiv George Enescu, Nicolae Titulescu, Graz, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng, cele care fac legătura între cele două bulevarde principale ale Reșiței, Revoluția din Decembrie și Alexandru Ioan Cuza.


NICOLAE DAVID

Lasă un răspuns