Ioan Popa: „Este foarte important să ne pregătim tinerii pentru noile oportunități pe care tehnologia le creeazã”

Ioan Popa: „Este foarte important să ne pregătim tinerii pentru noile oportunități pe care tehnologia le creeazã”

Primăria municipiului Reșița a devenit de mult timp una elitistă și o confirmare în plus a venit din partea primarului ales al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, în recenta vizită făcută la Reșița pentru … o lecție de viață administrativă.

„Nelu Popa a reușit, în doar 4 ani, ce mulți oameni îmi spun că este imposibil: a transformat un disfuncțional aparat birocratic într-o administrație modernă și performantă, a restructurat primăria din temelii, a înjumătățit datoriile, a redus masiv cheltuielile de funcționare și a atras, pentru orașul său de 80.000 locuitori, mai multe fonduri europene decât Timișoara. Rezultatele se văd în oraș: locuri de joacă de calitate, piste de biciclete late, parcări civilizate… 

În 27 septembrie, a fost reales ca primar al Reșiței cu un scor de 75%…Lecția: se poate. Doar să vrem”, a spus primarul Timișoarei.

Primarul Ioan Popa a apreciat întotdeauna performanța, iar ieri într-un cadru festiv trei unități școlare reșițene au fost răsplătite pentru performanțele demonstrate la concursurile școlare pe teme IT – ”Nextlab”. Este vorba de o investiție a primăriei Reșița de 10.500 de lei pentru achiziționarea a 44 de  pachete ROBOȘCOALA START cu tehnologie nextlab.tech., de care s-au bucurat reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 8, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici Tietz”.

Pachetele „ROBOȘCOALA START” conțin 12 roboți educaționali MIRO pentru elevi și doi roboți pentru cadrele didactice, precum și câte un traseu de tip line follower – compatibili cu lecțiile de pe platforma nextlab.tech.

De asemenea, 4 cadre didactice vor beneficia de cursuri de traning pentru utilizarea kiturilor de robotică.

„Peste 60% din profesiile pe care le vor avea copiii de astăzi încă nu s-au inventat, spune un studiu făcut recent de specialiști.

Este foarte important să ne pregătim tinerii pentru noile oportunități pe care tehnologia le creeazã. În acest context, mă bucur că, astăzi, am putut înmâna câte un chit ROBOȘCOALĂ  reprezentanților școlilor Gimnazială 8, Traian Lalescu și Diaconovici-Tietz, din Reșița. Vorbim despre școli care au avut reprezentanți la concursuri naționale de robotică.

Ne propunem să extindem acest program pentru cât mai mulți elevi reșițeni interesați de robotică”, a precizat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Lasă un răspuns