Insula Ostrov bijuteria naturii de lângă Moldova Noua

Insula Ostrov bijuteria naturii de lângă Moldova Noua

Insula Ostrov de lângă Moldova Noua cu cei peste 130 de cai sălbatici!

Avem multe locuri minunate in zona noastră si pe cele mai cunoscute deja le cunoaște multa lume. Din acest motiv, in fiecare an, vrem sa venim cu locuri noi, neexplorate si puțin cunoscute, dar care au un farmec aparte!

Insula Ostrov este o insula pe care trăiesc 130 de cai sălbatic, peste 50 de tipuri de păsări, familii de vulpi, dar si diferite tipuri de reptile! O sa găsiți si multe soiuri de plante si arbori. Este un loc impresionant pentru cei care il descoperă si petrec câteva ore aici.
Vă recomandăm sa faceți o plimbare pe jos pana la „Movila lui Atila”.
Pentru a ajunge pe aceasta insula, exista cel puțin 4 variante:
– cu transportul oferit de PN Porțile de Fier, îmbarcarea la punctul de informare de după stanca Babacaia (50m spre Orșova), Coronini (Rezervări: 0768 143 817 – Narcis Bengescu, 0748 126 416 – Ciprian Stoicovici)
– cu transportul oferit de pensiunea Danubio Coronini, îmbarcarea la pensiune, ieșirea din Coronini spre spre Orșova; (Rezervări: 0761 339 629);
– cu transportul oferit de Marina Moldova Veche, îmbarcarea la portul Moldova Veche; (Rezervări: 0722 150 325);
– cu transportul oferit de Poffe – Plimbări pe Dunăre Coronini , imbarcarea la Coronini; (Rezervari: 0761 060 777);
Citește și: Morile Banatului expoziție și film ! La Szeged!
Pe timpul plimbarii, se vede si Stanca Babacaia, dar si Cetatea Golubac de pe malul sarbesc.
Tot în apropiere, merita sa vedeti Cetatea Sf Ladislau, ce acum este in proces de restaurare(termen finalizare 2024) si cele 2 cascade cunoscute de langa Moldova Noua, Buraul Mare (drumetie de 10 minute) si Modavita (langa sosea). Pentru a ajunge la aceste cascade, trebuie sa mergeti spre satul Padina Matei. Prima cascada este situata la 7,9 km de Moldova Noua. Cea de-a doua cascada este situata la 8.4 km de Moldova Noua.
Descoperă Banatul Montan:
Bucurati-va de Banatul Montan!

Lasă un răspuns