Morile Banatului expoziție și film ! La Szeged!

Morile Banatului expoziție și film ! La Szeged!

Morile Banatului expoziție și film ! Ne vedem la Szeged, la Szegedi Román Kulturális Intézet/ Filiala Seghedin a ICR Budapesta!

Miercuri, 10 aprilie 2024, la sediul Filialei Seghedin a Institului Cultural Român de la Budapesta, Asociația Acasă în Banat și Budapesti Román Kulturális Intézet – ICR Budapesta vor prezenta expoziția și filmul documentar Morile Banatului – Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș-Severin.
Vernisajul expoziției va avea loc în 10 aprilie, de la ora 18.00 (ora locală), la sediul Institutului Cultural Român Filiala Seghedin (Dugonics tér 2, Szeged 6720).
Vom avea parte de o discuție deschisă cu Radu Trifan, cercetător și autorul volumului Morile Banatului – Patromoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș Severin și dr. Ozsvath Gabor, doctor în etnologie europeană.
Citește și: Morile de Apă de la Rudăria- vernisaj la Budapesta
Evenimentul va avea și o componentă gastronomică, participanții vor putea participa la o degustare de produse tradiționale din Banat, realizate din diferite tipuri de făină măcinată la moară.
Intrarea va fi liberă.
Vă așteptăm cu drag!

sursa foto și text: Acasă în Banat

Lasă un răspuns