Începe imunizarea antigripală!

Începe imunizarea antigripală!

Ministerul Sănătății a trimis în județ o nouă tranșă de doze de vaccin, mai exact, 6.250 de doze, dintr-un total de peste 37.000 cât a solicitat Direcția de Sănătate Publică pentru imunizarea gratuită a persoanelor vulnerabile. În cadrul campaniei de vaccinare gratuită derulată de Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare și cu boli metabolice, copiii şi persoanele vârstnice instituţionalizate, femeile însărcinate, personalul medical și cel de îngrijire, precum și cadrele din structurile de ordine şi apărare publică ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale, aflate în această perioadă în „linia întâi” în lupta anti-COVID-19.


„Cele 4.080 de doze din prima tranșă de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătății a alocat-o în acest sezon județului Caraș-Severin au fost utilizate pentru imunizarea personalului din unitățile medicale și din centrele de îngrijiri speciale și de asistență socială. Cea de-a doua tranșă conține 6.250 de doze. O parte dintre acestea vor fi alocate pentru vaccinarea lucrătorilor din MAI sau MApN implicați în controale și care sunt expuși riscului, iar restul, medicilor de familie pentru a începe vaccinarea pacienților aflați pe liste”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut.
Următoarea tranșă va fi distribuită în teritoriu la începutul lunii noiembrie.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns