Guvernul Orban asigură cadastru gratuit pentru 16 comune cărășene

Guvernul Orban asigură cadastru gratuit pentru 16 comune cărășene

     Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este o organizație guvernamentală, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. A fost înființată în anul 2004 prin reorganizarea Oficiului Național de Cadastru, Geodezie și Cartografie (ONCGC) și preluarea activității de publicitate imobiliară de la Ministerul Justiției.

        Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de județe.

      Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). În județul Caraș Severin s-a inițiat procedura pentru două unități administrativ-teritoriale, respectiv Armeniș și Iablanița.

      „În luna iunie, ANCPI a mai lansat o procedură de licitație pentru înregistrarea sistematică a imobilelor din 246 de UAT-uri, finanțarea fiind asigurată tot din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Din județul Caraș Severin au fost selectate 16 UAT-uri Băuțar, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Constantin Daicoviciu, Cornea, Cornereva, Domașnea, Luncavița, Marga, Păltiniș, Sacu, Slatina Timiș, Topleț și Zăvoi”, ne-a informat Andrei Ungur, subsecretar de stat în Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 Selectarea Unităților Administrativ Teritoriale din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

– localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;

– localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;

– localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

DIANA APETREI

Lasă un răspuns