Primarul Gheorghe Românu a luat măsuri de protejare a cetățenilor orașului

Cazul depistării a unui număr de șase persoane infestați cu covid la Anina a determinat administrația publică a orașului Anina să ia măsuri urgente de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus în localitatea cărășeană. Din păcate, o persoană de sex masculin de 89 de ani a decedat, chiar dacă ea era de loc din Bacău și a venit la Anina, în vizită la rude.

         Primarul Gheorghe Românu a avut o reacție imediată și s-au luat toate măsurile de izolare a familiei de cinci persoane din cartierul Brădet, care s-a dovedit a fi infectată cu Covid-19.  Apoi, cu proxima ocazie a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Anina, care prin decizia nr. 3 a luat câteva măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus. Printre măsurile luate sunt purtarea obligatorie a măștii în spațiu public, reducerea  programului de lucru cu publicul la trei ore pe zi pentru angajații primăriei, intensificarea dezinfectărilor în locurile publice. Edilul orașului Anina, Gheorghe Românu, ne-a relatat cu transparență toate cele petrecute în oraș, la finele săptămânii trecute.

         „Vineri înspre sâmbătă am avut decesul acelui cetățean în etate, sosit din Bacău la rude în vizită, iar după ce am avut toate confirmările, luni am convocat Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la ora 12,00 și am dat hotărârea nr. 3 pentru a proteja cetățenii din Anina. Am avut un număr de șase cazuri de covid, din care un deces, alți cinci membrii din familia acestuia au fost confirmați pozitiv la covid. Trei persoane sunt internate la spitalul din Reșița, iar două sunt carantinate acasă. Nu putem vorbi de focar de coronavirus la Anina, situația este sub control. Avem aceste cinci cazuri care sunt monitorizate și izolate în cartierul Brădet, însă am considerat că prevenția este cea mai bună măsură luată pentru a proteja cetățenii orașului Anina”, a spus Gheorghe Românu, primarul orașului Anina, pentru Gazeta de Caraș-Severin.

HOTĂRÂREA nr. 3 din 03.08.2020

Comitetului Local pentru Situații de Urgență Anina

adoptată în cadrul ședinței extraordinare din data de 03.08.2020

 Având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată prin Legea nr. 15/2005 şi H.G.R. nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului- cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, cu modificările și completările ulterioare;

Ținând cont de:

– Situațiile transmise de către Direcția Județeană de Sănătate Publică Caraș-Severin privind persoanele infestate cu SARS-Cov-2, cele izolate sau în carantină de pe raza orașului Anina;

– Evoluția alarmantă a pandemiei COVID-19 în orașul Anina.

În urma analizării situației existente, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Anina:

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice: magazine, biserici, instituții publice, mijloace de transport în comun, etc. și în piețele din orașul Anina, atât în piața agro-alimentară cât și în piața industrială.

Art. 2. Programul de lucru cu publicul al Primăriei orașului Anina se reduce la 3 ore/zi, doar între orele 10,00-13,00, accesul la ghișee fiind de asemenea restricționat, fiind admisă doar câte o persoană deodată.

Art. 3. Programul de lucru cu publicul al Liceului Mathias Hammer Anina se reduce la 3 ore/zi, doar între orele 10,00-13,00.

Art. 4. Programul de lucru cu publicul al medicilor de familie va fi stabilit de către aceștia.

Art. 5. Angajații Primăriei orașului Anina vor efectua dezinfectări în spațiile publice și oriunde situația o va impune.

Art. 6. Terasele vor funcționa doar în intervalul orar 08,00-23,00. Administratorii firmelor și personalul sunt direct răspunzători de respectarea legislației în vigoare și a prezentei Hotărâri.

Art. 7. Deplasarea sau staționarea în grupuri mai mari de trei persoane este strict interzisă fără mască de protecție.

Art. 8. Cetățenii orașului Anina vor fi informați de prezenta Hotărâre prin mijloace On-Line și afișe amplasate obligatoriu la intrarea în spațiile publice.

Președintele C.L.S.U. Anina,

                PRIMAR,

 Ing. Gheorghe ROMÂNU

Lasă un răspuns