Gheorghe Românu – primarul care a demonstrat că Anina se află pe mâini bune

Primarul Gheorghe Românu este candidatul PNL la funcția de primar al orașului Anina și este edilul în funcție, gestionând foarte bine situația administrației publice locale a orașului.  

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela,  a fost prezent recent la Anina pentru a-și arăta susținerea față de primarul Gheorghe Românu.

„Ghiță Românu a demonstrat că se poate și în Anina, chiar dacă a avut o situație mai puțin favorabilă, a fost primar în opoziție cu Consiliul Județean sau cu Guvernul României. Știu din proprie experiență ce înseamnă acest lucru. Din cei 12 ani de primar al municipiului Caransebeș, 8 am avut autorități cu care am fost în opoziție, autorități care nu doar că nu te ajută, ba chiar îți pun piedici. Acest lucru a fost vizibil și în Anina, de la lucrările Aquacaraș până la proiecte care au fost lăsate în sertare, care nu au fost băgate în seamă. Lucrurile se pot schimba din 27 septembrie încolo și are  ocazia să fie edil al unui oraș extraordinar de frumos, într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu un președinte al Consiliului Județean din PNL și cu guvern liberal.” – Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

Primarul Gheorghe Românu a reiterat modul în care a găsit primăria Anina la câștigarea mandatului precedent.  

„După câștigarea primului mandat am găsit un oraș  fără nicio direcție și am făcut o strategie de dezvoltare a orașului, într-o perioadă în  3000 de locuitori au rămas fără loc de muncă, iar șansa noastră  de revitalizare era să  încurajăm  activitatea IMM-urilor. Ne-am axat pe direcția dezvoltării turismului, datorită așezării geografice pe Valea Aninei, situată echidistant la 30 de km de Bozovici, Oravița și Reșița. Este o simetrie față de aceste localități, doar că tocmai din cauza acestei așezări geografice a fost foarte greu ca un investitor mare să vină aici, în primul rând din cauza transportului greoi pe aceste drumuri” – Gheorghe Românu, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Anina.

Nu a disperat, și-a suflecat mânecile și s-a apucat gospodărește de treabă.

Și la Anina s-a muncit mult și cu spor…

Muncă și iar muncă …

Satisfacția lucrului bine făcut…

Primarul Gheorghe Românu a vorbit despre proiectele de viitor, de  dezvoltare a orașului, turismului în zonă și introducerea gazului metan și a reiterat modul cum a găsit situația primăriei Aninei la preluarea mandatului.

Datorită demersurilor făcute de administraţia locală, în curând, Anina va fi pusă pe harta staţiunilor turistice de interes local!

„În viitor îmi propun realizarea proiectelor legate de finalizarea Muzeului Mineritului, pentru că avem deja un obiectiv turistic principal care este calea ferată Anina-Oravița.

„Un alt proiect important la care noi lucrăm deja este cel de introducere a gazului metan în oraș. Suntem, nu exagerez, cea mai avansată localitate privind introducere a gazului. Pentru că noi tragem direct gazul de la Reșița, avem deja repartizată cantitatea de gaz pe oră. Suntem într-un parteneriat cu Carașova și Goruia, pentru ca aceste costuri să fie cât mai ușor de suportat. Am făcut deja contracte de consultanță cu o firmă, lucrăm la proiectul de fezabilitate, dar datorită așezării geografice a orașului, toate străzile trebuie măsurate, cotate, pentru că în funcție de aceste cote se pot calcula și debitele pe conducte și alte lucruri necesare pentru a vedea valoarea acestui proiect. Trebuie să ne grăbim, 17 noiembrie este ultima zi de depunere a proiectului. Este un proiect mare, pentru că gazul metan și a fost și el în trecut un criteriu după care investitorii decideau dacă vin sau nu în zonă,  a spus Gheorghe Românu. 

↗️Într-un viitor foarte apropiat, Anina va fi declarată staţiune de interes local, aceasta fiind de fapt o încununare a eforturilor depuse de autorităţile locale încă din anul 2018 şi apoi reluate în 2019. După mai multe amânări, clarificări, studii privind calitatea aerului, completări, formulare, precum şi în urma unei vizite făcute la sfârşitul lunii trecute la Anina de către o comisie de autorizare din cadrul Ministerului Economiei, a fost încheiat procesul verbal în urma căruia Anina a întrunit condiţiile impuse de legislaţie.

↗️Facilităţile de care va putea beneficia această localitate, fost oraş minier, sunt multiple. Un prim beneficiu este prioritate la linii de finanţare directe, axe de finanțare speciale care sunt destinate doar zonelor turistice de interes local. Prin acest lucru, nu doar autoritățile locale, ci și investitorii vor putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui, desigur, la creşterea numărului de turiști.

O altă facilitate o constituie organizarea de către Ministerul Economiei, prin Direcția pentru Turism, de cursuri de formare profesională în domeniul turismului pentru personalul din cadrul structurilor de primire turistice, fapt foarte important, ceea ce ar duce la crearea de noi locuri de muncă.

↗️Prin intermediul Ministerului Turismului, oraşul Anina ar putea fi inclus în catalogul anual editat de acest minister, ar beneficia de prezentarea pe site-ul ministerului, precum şi includerea în toate materialele de promovare, localitatea beneficiind astfel de servicii de promovare organizate de minister prin târguri, burse şi manifestări expoziționale. Tot prin Ministerul Turismului va fi acordată şi finanţarea pentru programele de acreditare a calităţii în vederea administrării staţiunii turistice de interes naţional.

↗️În prezent, în Anina sunt circa 100 de locuri de cazare clasificate, Primăria Anina încurajând pe această cale orice agent economic care doreşte să deschidă o afacere în domeniul turismului, având în vedere obiectivele turistice din această localitate. După obţinerea tuturor avizelor necesare de la Ministerul Justiţiei, singurul demers care mai trebuie făcut este o hotărâre de guvern în acest sens, după care, oficial, Anina va putea deveni staţiune turistică.

Gheorghe Românu

#Anina este pe mâini bune ! #amdemonstratcasepoate #administratieliberală

Lasă un răspuns