Fotbalul cărăşean a mai murit puţin. Marius Popescu a plecat într-o lume mai bună…

Dumnezeu îi iubește pe oamenii  buni și  deschide cerul pentru ei. Așa a procedat și cu Marius Popescu, care a plecat  într-o lume mult mai bună în această după-amiază de sfântă sărbătoare creștină.

Nea Marius Popescu a fost alesul lui Dumnezeu, care i-a luminat  pașii pe pământ și l-a învățat  să le dăruiască semenilor din bunătatea lui. Nu am cunoscut un om mai bun și mai iubitor de oameni decât nea Marius Popescu.

A iubit fotbalul şi a trăit pentru el, şi l-a slujit cu credință mai bine  de  50 de ani, cu sufletul lui mare. E greu, e aproape imposibil să scrii despre nea Marius la timpul trecut, pentru că el este mereu în sufletul nostru.

A avut cele mai frumoase performanțe cu Reșița adoptivă, despre care vorbea cu mare mâdrie, fie că se referea la  reușita Gloriei Reșița  în Divizia B sau cea a Milanului din Banat în Divizia A, în 1997. La fel de mult a iubit și promovarea lui Vega Caransebeș în Liga a III-a și se amuza copios când îmi povestea că ucenicia de conducător în sport a făcut-o la Gloria Reșița, dar în handbal.

A menținut Reșița în Divizia A  cât s-a putut de mult, ocazie cu care a venit și recunoștința oamenilor de fotbal, numindu-l membru în Consiliul Ligii Profesioniste.

Marius Popescu a pus mâna și a ajutat  și fotbalul de bază, atunci când a fost nevoie, mai ales după anul 2014, când a reinventat futsalul județean sau a fost părintele megacompetițiilor de copii și juniori. Printre multe lucruri frumoase care se mai pot spune despre nea Marius Popescu, noi am mai aminti doar unul. A fost Consilierul președintelui Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, în ultimii opt ani de activitate.

Pe 23 iulie, nea Marius Popescu ar fi împlinit 77 de ani.

Dumnezeu să te odihnească-n pace, nea Marius!

FLORIN ŞTIUBE

3 thoughts on “Fotbalul cărăşean a mai murit puţin. Marius Popescu a plecat într-o lume mai bună…

Lasă un răspuns