Flavius Stoican la prima victorie personală din acest campionat cu CSM Reșița: „Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci! Aveam nevoie de această victorie! N-am realizat încă nimic! Suntem fericiți acum, dar o luăm de la capăt ”

Flavius Stoican la prima victorie personală din acest campionat cu CSM Reșița: „Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci! Aveam nevoie de această victorie! N-am realizat încă nimic! Suntem fericiți acum, dar o luăm de la capăt ”

Flavius Stoican la prima victorie personală din acest campionat cu CSM Reșița: „Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci! Aveam nevoie de această victorie! N-am realizat încă nimic! Suntem fericiți acum, dar o luăm de la capăt.”

La conferința de presă după meci, antrenorul echipei CSM Reșița, Flavius Stoican, a punctat câteva aspecte legate de jocul cu Concordia Chiajna, dar și alte aspecte generale legate de elevii săi
„A fost o victorie mare pentru acești băieți pe care-i pregătesc. Îi văd cât de mult muncesc la antrenamente… cu atât mai mult mă bucur că am obținut o victorie. Una contra unei echipe cu jucători care, într-adevăr, au un nume important în fotbalul românesc și care nu și-au spus ultimul cuvânt. De aceea este și mai importantă această victorie. Am câștigat în fața unei echipe care și-a anunțat candidatura la promovare.

Flavius Stoican

Referințe pertinente ale jocului cu Chiajna …
„În ceea ce privește meciul… am început destul de bine. Am marcat prin Andrei Burlacu, am mai avut o ocazie tot prin el. Apoi a venit acel gol antologic al lui Romario Moise. A fost un gol frumos și pe această cale aș dori să-l felicit, A avut o execuție de excepție. A fost 1-1 la pauză, apoi am pus presiune pe Chiajna. După o nesincronizare a noastră a făcut ca adversarii să marcheze pentru 2-1. Se părea că totul va fi în zadar, doar că jucătorii care au intrat de pe bancă, și anume Cristea, Rus și Negru și-au adus aportul la revenirea pe tabela de marcaj.

Flavius Stoican

Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci, aveam nevoie de această victorie, deoarece acești băieți au nevoie ca moralul lor să fie unul ridicat. N-am realizat încă nimic, suntem fericiți acum, dar o luăm de la capăt, pentru că ne așteaptă o partidă contra unei echipe care a învins pe Corvinul Hunedoara, mă refer aici la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Scopul nostru va fi să facem fericiți oamenii care vor veni la stadion de acum înainte. Nu este doar bucuria noastră în urma acestei victorii, ci și a întregului oraș. Simt o bucurie enormă atunci când văd oamenii fericiți după meci. Este poate cea mai frumoasă senzație când vezi asemenea lucruri, că oamenii vin și te felicită și cântă alături de jucători.
Nu am câștigat decât trei puncte, dar aceste puncte ne dau o încredere pe mai departe.
Jucătorii sunt monitorizați… scadența în pauza de iarnă
Încă facem o evaluare a tuturor jucătorilor, iar această evaluare se va încheia în iarnă. Fiecare are șansa lui și încerc să le dau la fiecare minute. Jucătorii, prin randamentul lor, trebuie să se evidențieze și să rămână titulari.”

Stoican îl apără pe Ciprian Rus până la un punct…
Ciprian Rus a prins meciul cu Concordia Chiajna din postura de jucător de rezervă. A intrat la pauză în locul lui Lascu și arădeanul a fost pnger și demon. A fost „salvatore de la patria rosonero” prin golul victoriei, dar a fost eliminat două două cartonașe galbene primite în cel mai stupid mod mai ales pentru un jucător la experiența lui. Primul cartonaș galben l-a primit în minutul 90+6 când și-a dat tricoul jos la golul marcat. Dacă știa că-și manifestă bucuria în acest fel, Ciprian Rus ar fi trebuit să aibă pe el și al doilea tricou de culoare roșie și cu număr pentru a nu fi probleme… Așa că arbitrul Mihai Motan l-a îngâlbenit pentru …expunerea bustului!
Flavius Stoican
Al doilea cartonaș galben Ciprian Rus l-a văzut în minutul 90+9 când a dejucat jocul la ofsaid al defensivei ilfovene. Chiar dacă a avut dreptate, Ciprian Rus a continuat faza și a trimis balonul în poarta ilfovenilor. A primit și cel de al doilea avertisment, iar multă lume din fotbal nu a crezut în explicația jucătorului că nu a auzit fluierul arbitrului… Chiar dacă Rus a insistat pe această variantă, cei versați în fotbal au considerat o strategie ieftină de a mai trage de timp.
„O să am o discuție cu el. Înțeleg faptul că al doilea galben l-a luat nemeritat, deoarece nu a auzit fluierul arbitrului. Cred că nu a fost offside la aceea fază când a marcat. Contează enorm absența lui de la partida următoare, deoarece avem nevoie de experiența lui Ciprian Rus. Pe mine ce m-a deranjat, chiar dacă a avut motive întemeiate, a fost că după gol și-a dat tricoul jos. A luat un cartonaș galben doar pentru un singur gest. Dar, învățăm pe mai departe!”

Citește și: Flavius Stoican a adus un punct prețios din secuime!

„Le explic tot timpul jucătorilor că nu mă interesează cantitatea minutelor jucate, nu mă interesează să bifeze minute de titular, ci atunci când intră pe teren să li se facă simțită prezența. Cei care au început din primul minut au încercat să dea totul, iar diferența a fost făcută de execuțiile lui Burlacu și ale celor trei fotbaliști care au intrat pe teren pe parcursul meciului. Negru, Cristea și Rus au fost jucători care s-au văzut pe teren prin modul cum au evoluat.
Evaluarea echipei, cu bune și rele …
Cu toate acestea mai avem mult de muncă și nu vreau să ne mulțumim cu atât. Ceea ce mi-a plăcut la echipa mea este faptul că nu am cedat. Chiar și la scorul de 2-2 am continuat să sperăm că vom mai marca. Înainte de meci, ținând cont de situația din clasament, eram mulțumit și cu egalul. Am văzut în teren o echipă a noastră mai dornică de victorie spre finalul meciului.

Flavius Stoican la prima victorie

Jocul nu este fix ceea ce mi-am dorit, trebuie să construim mult mai repede, avem momente în care suntem lenți și trebuie să gândim mai rapid fazele. De asemenea, avem momente când luăm decizii pripite. Baza noastră este atitudinea, dar vrem mai mult de la fiecare jucător. Până la iarnă toată lumea este sub evaluare.
Prima dată trebuie să adunăm puncte, indiferent cum, dar ca și joc îmi doresc mult mai mult. Îmi doresc să avem o echipă care are posesia mingii indiferent de adversarul pe care-l întâlnește. Am avut momente în care jocul nostru a suferit. Această victorie este și un prim pas de readucerea a publicului la stadion. Vrem să legăm victorii și să creștem de la meci la meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *