„Fii bun alături de cei mai buni!” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița 

„Fii bun alături de cei mai buni!” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița 

„Fii bun alături de cei mai buni!” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița 

„Fii bun alături de cei mai buni!” este mottoul sub care Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița se redefinește an de an. Dinamica permanentă a schimbării e girată de un colectiv de cadre didactice bine pregătit, perfecționat în permanență prin cursuri desfășurate în țară și peste hotare. 
Proiectele locale, județene, naționale și internaționale care s-au desfășurat la Colegiul Național „Mircea Eliade”  au permis schimburi de experiență și o permanent înnoire a ecuației: profesor-părinte-elev. Astfel la Eliade au fost create condiții –am zice optime – pentru dezvoltarea intelectuală, socială și culturală a elevilor. Aici totul e gândit în funcție de cerințele principalilor beneficiari ai educației: elevii. 

„Fii bun alături de cei mai buni!” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița 

Astfel, Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița funcționează cu trei clase de a IX-a. Această prestigioasă unitate de învățământ își așteaptă viitorii liceeni în anul școlar 2024-2025 cu trei specializări: vor funcționa două clase de profil umanist (Filologie, cu opțional Jurnalism și Filologie bilingv – Limba engleză), dar și o clasă pentru profilul real cu specializarea Științele naturii – Limba engleză intensiv. Studiul limbii române al limbilor engleză, germană și franceză, studiul istoriei  au creat premizele unei baze teoretice bune ceea ce a dus la implicarea elevilor în numeroase proiecte, participarea la concursuri școlare materializate prin numeroase premii.
Citește și: Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița, în top Național. Școală de top!
Opțiunea corpului profesoral pentru cele două clase cu profil umanist răspunde, de asemenea, nevoilor și cerințelor elevilor care în ultimii ani se orientează predilect spre clasele cu cu această specializare. Ca urmare, e al treilea an consecutiv când la Colegiul Național „Mircea Eliade” funcționează o clasă de Filologie (acum cu un curs opțional de Jurnalism) și o alta de Filologie bilingv (cu Limba engleză) alături de clasa de Științele naturii, cu profil real.
Cert e că la Eliade se încurajează studiul meticulous îmbinat cu creativitatea. Abordarea interdisciplinară și multidisciplinară crează premizele unei abordări integrate a cunoștințelor. Numeroasele proiecte și parteneriate încheiate de instituția mai sus amintită asigură valorificarea practică  a cunoștințelor dobândite la orele de curs. Colaborarea cu diverse instituții, organizații sau asociații  permite elevilor o implicare activă ca parteneri sau voluntari în activități dintre cele mai variate, asigurând un mod fructuos de petrecere a timpului liber.
Nu în ultimul rând excursiile tematice desfășurate în țară și străinătate, taberele școlare, multe cu participare gratuită a elevilor  fac din oferta Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița una dintre cele mai atractive pentru absolventul de clasa a VIII-a.

Lasă un răspuns