„Fapte, nu doar vorbe! Ne ţinem de cuvânt!” – Relansarea economică a Caransebeșului!

„Fapte, nu doar vorbe! Ne ţinem de cuvânt!” – Relansarea economică a Caransebeșului!
Astăzi, 12 septembrie 2020, s-a desfășurat la Primăria Caransebeș o conferință de presă a PNL, la care au participat:
-Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri;
– Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne, Senator de Caras-Severin și Presedinte al Filialei PNL Caras-Severin
-Cătălin Tischer – Manager al companiei Sumimoto Bornetze SRL;
– Andra Pleșa – candidatul PNL la Primăria Caransebeș.
– Romeo Dunca –  candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Caras-Severin.
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, masă şi interior
Gazda întâlnirii a fost Marius Isac – viceprimarul Municipiului și primar interimar.
Domnul ministru Virgil Popescu a anunțat că datorită eforturilor făcute de Guvernul Orban de susținere a mediului de afaceri in timpul pandemiei mai multe firme multinaționale au decis să-și relocheze unități de producție în România. Cătălin Tischer a anunțat faptul că Sumimoto Bornetze va crea peste 1000 de noi locuri de muncă.

În urma analizei la nivel de potențial și susținere cu reprezentanții guvernului, între 300-400 de locuri de muncă dintre acestea se vor crea în Caransebeș, apreciind si relația deosebită pe care o are de 10 ani de zile cu fostul primar al Caransebeșului din 2010, Marcel Vela.
Andra Pleșa a garantat ca și candidat liberal susținerea locală pentru întreprinzători și a prezentat si proiectul de înființare a unui parc industrial la Caransebeș, cu facilități și condiții avantajoase pentru toți investitorii care crează noi locuri de munca.
Miniștrii Virgil Popescu și Ion Marcel Vela au mai făcut referire la decizia guvernamentală prin care Hidroelectrica va prelua UCM Reșița. UCM Reșița are o veche tradiție și experiență în producerea utilajelor pentru sistemul hidro-energetic. Virgil Popescu a subliniat si faptul că Guvernul PNL a reușit să scoată inclusiv HidroServ din insolvența lăsată de PSD.
În intervenția sa, Romeo Dunca a constatat că Guvernul PNL a luat o serie de măsuri concrete pentru dezvoltarea Caraș-Severinului, esențiale pentru crearea de locuri de muncă, cum sunt și începerea construcției magistralei de gaze naturale Orșova – Caransebeș, cu racord in Valea Almăjului spre Moldova Nouă și a demarat proiectul Autostrăzii A6, care va lega Lugojul de Calafat.
Marcel Vela a reamintit totodată și faptul că în cei 12 ani cât a fost Primar al Caransebeșului a avut ca prioritate crearea de noi locuri de muncă, lucru pe care il va susține si în continuare, alături și împreună cu noul Primar al Caransebeșului, Andra Pleșa și noul Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.
Departamentul Comunicare a PNL Caraș-Severin 

Lasă un răspuns