Ezeriș a pătimit mult prea mult in Vinerea Patimilor!

Ezeriș a pătimit mult prea mult in Vinerea Patimilor!

Ezerișul a pătimit mult prea mult în Vinerea Patimilor! Lupac lider în play-out! Ezeriș lanternă roșie!

În etapa a 3-a play-outului, Progresul Ezeriș și-ar fi dorit să câștige acolo unde nimeni nu o prea poate face. Tocmai la Voința Lupac, liderul seriei. Asta pentru a micșora ecartul de puncte dintre Ezeriș pe de o parte, Pandurii și Hațeg pe de alta. Cum Lupac a intrat în play-out cu un eșec foarte rușinos, un sec 1-4 în fața Pandurilor, dorința Ezerișului de a mai salva ceva trebuia să fie mare cât roata carului. Din păcate, eșecul de acasă cu Retezatul Hațeg a demonstrat că Ezeriș este o echipă nepuntincioasă, resemnată prematur și fără ambiția de a ieși din groapa de potențial. Și asta în condițiile în care au ce învăța în primul rând la capitolul ambiție de la Cristian Șodâncă sau Gheoghe Manu.
Primul este un model de ambiție prin care încearcă să mențină, cu o încăpățânare feroce, echipa în liga a III-a, iar Manu lucrează la aspectul tehnico-tactic la fiecare meci pentru a le face „băieților” misiunea mai ușoară. Totul se dovedește în zadar mai mereu la fiecare meci disputat al Ezerișului. Cu erori mai ales în defensivă, care se repetă „la indigo” la fiecare meci. Da, „errare humanum est sed perseverare diabolicum”… O lecție veritabilă a naivității prestată de jucătorii Ezerișului…
De partea cealaltă, „Joe” Enășescu a creat un grup unit în jurul lui Cristi Danci, Săndescu, Avramovici și Petruț. Și ca un paradox, „Joe” Enășescu alături de Cristian Șodâncă și Petru Udrea au pus umărul la promovarea Ezerișului în Liga a III-a. Pe atunci, Ezeriș era o echipă ambițioasă, cu mare sete de performanță…

Ezeriș

Sigur, că mai sunt 7 etape de disputat, dar din ce au arătat până acum jucătorii Ezerișului, șansele de a se salva sunt nule. Și nu o minune îi mai poate salva pe socenenți, ci doar un parcurs de excepție și cu victorii în fața echipelor din vecinătatea imediată a clasamentului… Altfel, vorbim … degeaba… Și ar fi păcat…

AFC Voința Lupac ACS Progresul Ezeriș 7-1 (3-1)
Au marcat: Dalea (22), Urdea (39 și 41), Avramovici (67), Giurică (72), Cristodulo (87), Caia (90).
Voința Lupac (antrenor Adrian Enășescu): Petruț – Cega, Banac, Giurică (87, Darian Crăciun), M. Vichente (46, Caia) – Dan Ovidiu (63, Mihai Crăciun), Săndescu – Dalea, Danci (cpt), Avramovici (87, Bâcleșanu)– Urdea (68, Cristodulo).
ACS Progresul Ezeriș (antrenor Gheorghe Manu): Varga – Mărgan (75, Ștefan Lungu), Zamfir, Veca (35, Dumitru), Brathwaite – I. Rotariu, Cărăușu – Ciurea (cpt.), Teka (75, Burkhan), Geangălă – Piquionne (82, Crețu).

„Croații” s-au impus la final la scor în duelul cu socenenții, chiar dacă debutul de meci a fost unul ceva mai disputat. Robert Dalea a deschis scorul după 22 minute de joc, iar replica pe tabelă a venit după 14 minute prin Piquionne. Acesta avea să fie în final doar golul de onoare al oaspeților. Echilibrul s-a rupt pe final de prima repriză, prin dubla lui Urdea Samuel (39 și 41) și soarta partidei a fost practic decisă. În mintanul secund, elevii lui Adrian Enășescu au făcut un galop de sănătate, cu patru goluri înscrise după minutul 67!

„Joe”

Adrian Enășescu: „A fost un meci în care ne-am impus. Mă bucur că am câștigat de o manieră clară. Remarc prestația bună pe care o avem acasă. Marcăm multe goluri și, am avut șase marcatori din șapte goluri, ceea ce este îmbucurător pentru echipă. Am întâlnit o formatie rănită, din păcate. Ei sunt într-o perioadă mai delicată. Păcat că nu reușesc să iasă din pasa asta. Pe de altă parte, cred că au fost clare ostilitățile în teren. Vrem să ne menținem poziția. Cam asta ne dorim!”
„Joe” Manu
sursa foto: ACS Progresul Ezeriș
Manu Gheorghe: „Știam ce ne așteaptă la Lupac. Asta prin prisma faptului că este o rivalitate între cele două cluburi, indiferent de poziția din clasament…. Am intrat de la început cu un dezavantaj moral prin lipsa căpitanului Biraescu…. Pot spune că am avut o prima repriză reușită chiar dacă la pauză scorul a fost 3-1 pt Lupac! Primul gol a venit pe o ieșire eșuată la ofsaid…. Am întrat imediat în joc cu golul marcat de Loick. Pot spune că pe o dominare a noastră din nou aceleași erori la ofsaid a liniei defensive. Acestea au dus la primirea a celor 2 goluri în mai puțin de 3-4 minute…. Apoi în repriza a doua nu am mai reușit să mai fim conectați la realitate. Pot spune că singuri ne-am marcat cele 4 goluri care au dus la această usturătoare înfrângere…. Este dusul rece care sper să ne trezească și să ne aducă cu picioarele pe pământ….
Sper și cred în continuare ca NU ESTE IMPORTANT DE CÂTE ORI CAZI…. IMPORTANT ESTE DE CÂTE ORI TE RIDICI”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: