Echipa de juniori a județului Caraș-Severin și-a dovedit valoarea la puternicul turneu internațional pe echipe de la Novi Sad!

Echipa de juniori a județului Caraș-Severin și-a dovedit valoarea la puternicul turneu internațional pe echipe de la Novi Sad!

Echipa de juniori a județului Caraș-Severin și-a dovedit valoarea la puternicul turneu internațional pe echipe de la Novi Sad!

Juniorii șahiști din Caraș-Severin pe locul 4 într-un puternic concurs pe echipe în Serbia
După ce au susținut examenele pentru Evaluarea Națională, juniorii șahiști cărîșeni au participat la un puternic concurs pe echipe în Serbia, la Novi Sad! Au participat 17 echipe din Serbia, Ungaria, India și România. Au fost echipe mixte – 3 juniori + 1 junioară.
Citește și: Christian Arrydan Tamaș – două medalii de vicecampion la Naționalele de Juniori 2023 la șah!
Echipa Club Sportiv Muncitoresc Resita s-a clasat la finalul celor 9 runde pe un meritoriu loc 4. O comportare meritorie, mai ales că la startul competiției erau cotați doar pe locul 7 la favoriți. Pe locul 1 s-a clasat echipa din India, o țară în care șahul are o mare ascensiune, foarte mulți juniori participând la turnee în Europa.

Prima echipă a județului Caraș-Severin a fost alcătuită din Christian Arrydan Tamas, Alin Stîngu, Ionel Văduva si Anca-Maria Tegliș. Liderul echipei pe Masa 1 a fost caransebeșeanul Christian Arrydan Tamaș, elev al Colegiului Național „Traian Doda” din Caransebeș și legitimat la CSM Caransebeș.

Citește și: Echipa de juniori a județului Caraș-Severin și-a dovedit valoarea la puternicul turneu internațional pe echipe de la Novi Sad!

A participat și o a doua echipă din județ în componența Vlad Guțu, Tudor Borcheș, Alexandru-Leonard Constantin, Ana-Maria Popovici.

Citește și:

De menționat că juniorii care au absolvit acum clasa a 8-a au obținut rezultate remarcabile și la Evaluarea Națională. Christian Tamaș (elev la  Liceul „Traian Doda” Caransebeș) Vlad Guțu și Ionel Văduva ( ambii elevi  la Liceul „Traian Lalescu Reșița) având posibilitatea să meargă la liceele și profilele la care-și doresc.

Christian a obținut media 9,42, locurile 23-27 pe județ. O performanță de campion, pentru că  Christian a fost mai mereu plecat la concursuri și cantonamente pe perioada anului școlar. Eforturile lui Christian au fost răsplătite fiind component in lotul național de juniori aferent vârstei lui! Ca un element inedit, Christian practică și atletismul. Ionel Văduva iubește și el mult sportul fiind polisportiv pentru că practică și handbalul! 
Încă o confirmare că șahul duce și la rezultate foarte bune la învățătură!

Lasă un răspuns