Drumul campioanei județene AJF Caraș-Severin către Liga a 3-a trece prin Gorj!

Drumul campioanei județene AJF Caraș-Severin către Liga a 3-a trece prin Gorj!

Drumul campioanei județene AJF Caraș-Severin către Liga a 3-a trece prin Gorj! Federația Română de Fotbal a stabilit prin tragere la sorți, partidele pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. 
Din viitoarea ediție a ligii a III-a, vor promova cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF-urile teritoriale. Jocurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 17 iunie 2023, ora 18:00, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30.

Campioana AJF Caraș-Severin face parte din Regiunea 4 alături de echipele similare ale județelor Arad, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș.
Echipa campioană AJF Caraș-Severin va întâlni în dubla manșa campioana județului Gorj. Partida tur se va desfășura pe terenul gorjenilor.
Celelalte partide ale seriei sunt: Mehedinți – Arad și Hunedoara – Timiș.
Cine va fi viitoarea adversară a campioanei cărășene?
Campionatele ligii a IV-a din cele două județe, Caraș-Severin și Gorj, sunt echilibrate și departe de a reuși să indice campioana la ora actuală.
În campionatul Ligii a IV-a AJG Gorj, CSO Turceni se află pe primul loc. Are o zestre de 29 de puncte din 11 partide disputate. În campionat participă 12 echipe. Clubul Sportiv Orășenesc Turceni are în cont 9 victorii și două egaluri. Acestea  sunt remize albe pe terenul celor de la FC Petrolul Țicleni (etapa a 8-a) și CS Jiul Rovinari 2016 (etapa a 10-a), ultima fiind și principala contracandidată la titlu a celor din Turceni.
CSO Turceni
CS Jiul Rovinari 2016 se află pe locul doi, cu o zestre de 26 de puncte. A acumulat 8 victorii, 2 egaluri și o înfrângere… Echipa din Rovinari are o remiză albă acasă cu Turceni și un 1-1 la Petrolul Stoina (etapa a 10-a). Rovinari a pierdut însă cu 2-1 în deplasarea de la CS Internațional Băltești (etapa a 13-a).
 În Banatul de Munte, putem spune că șase echipe pot emite pretenții la ierarhia la vârf. ACS Magica Balta Caransebeș este liderul de toamnă cu 35 de puncte. Este urmată în clasament de ACS 2017 Slatina Timiș cu 33 de puncte. Magica Balta are 11 victorii și două egaluri. Echipa lui Ion Bica a remizat la unu pe terenul celor de la FCS Bistra Glimboca și CSO Anina.
ACS Magica Caransebeș
ACS 2017 Slatina-Timiș, echipa pregătită de Adrian Neagu, are la activ 11 victorii și 2 înfrângeri, dintre care una la limită pe terenul celor de la Magica Balta. Partida „neagră” a turului pentru slătineni a fost cea din deplasarea de la ACS Minerul Dognecea, acolo unde Mitru et. Comp au fost învinși cu 4-1. Fără a diminua cu nimic victoria Minerului, trebuie spus că Slatina-Timiș a avut la aceea partidă serioase probleme de lot. Însă Adrian Neagu și Alexandru Mitru au fost echipa care a respectat competiția. 
ACS Magica Caransebeș
Banatul Ocna de Fier și CSO Anina au confirmat forma bună din campionatele trecute, în timp ce FCS Bistra Glimboca este considerată pe bună dreptate revelația turului de campionat. Asta datorită implicării la echipă a lui Sergiu Crîsnic și al antrenorului principal Marius Puiu.
FCS Bistra Glimboca
Citește și: Gala Fotbalului Cărășean – ediția 2022 a fost o reușită!
Președintele Asociației Județene de Fotbal AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, este optimist în șansele echipei campioane cărășene: „Echipa campioană a județului nostru, indiferent care va fi numele ei, are o oportunitate de a promova în eșalonul superior Liga a III-a. Îmbucurător este faptul că Liga a IV-a Caraș-Severin are în prezent un campionat în care sunt angrenate mai multe echipe la vârful clasamentului. Magica Balta Caransebeș, ACS 2017 Slatina-Timiș, AS Banatul Ocna de Fier, CSO Anina, CS Moldova Nouă și FCS Bistra Glimboca au avut evoluții care le-au asigurat clasarea în fruntea clasamentului. Lupta pentru locul unu, cel de campioană județeană și care asigură implicit locul pentru partida de baraj este interesantă.

Este foarte bine că avem concurență și sunt mai multe echipe bune la acest nivel. Sigur că lucrurile trebuie îmbunătățite continuu. Putem spune că mai avem și un istoric favorabil cu echipele din Gorj. În 2014, CS Muncitorul Reșița a trecut de Petrofac Țicleni. Progresul Ezeriș a trecut și ea recent de Știința Turceni. Însă trebuie să ținem cont de specificul unei asemenea manșe duble eliminatorii. Eu unul sunt optimist și cred în șansa campioanei AJF Caraș-Severin”.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: