Dor de „Nea Petre Fuchs”…

Dor de „Nea Petre Fuchs”…

Astăzi, Petru Fuchs ar fi împlinit venerabila vârstă de 74 de ani, pe care suntem convinși că i-ar fi purtat în continuare cu eleganță și mândrie. Am fi vrut să-i mai spunem și acum „La Mulți Ani, Nea Petre!”, la o Coca-Cola dietetică, așa cum îi plăcea să savureze după fiecare meci al Milanului din Banat.
Din păcate, destinul a vrut altfel și l-a ridicat la ceruri, într-o seară de toamnă, la început de noiembrie 2015, după o suferință generată de o boală incurabilă. A fost un luptător din fire, nu s-a dat bătut niciodată, s-a bătut pentru principiile sale și, lucru important, a trăit cu demnitate. A fost un fin și exigent analist al vieții sportive cărășene și nu numai, a fost alături de bucuriile, dar și de eșecurile echipelor cărășene, fie că a fost vorba despre fotbal, handbal, automobilism, popice sau box. Vorbea cu emoție despre CSM Reșița, despre UCM Reșița, despre Cristian Chivu, Dorinel Munteanu, Cosmin Moți, Feri Vaștag, Werner Stöckl, Marica Stanca, Marica Zsizsik, Werner Hirschvogel, Lucien Hora, ca să numim doar câțiva dintre sportivii pe care Reșița i-a dat României. Și mare-i era supărarea când vedea, cu mirare, că mai erau reșițeni care nu-și cunoșteau bine istoria sportivă.

Petru Fuchs l-a îndrăgit foarte mult pe Cristian Chivu

„Nea Petre” a fost o carte deschisă despre tot ce înseamnă istoria sportului reșițean. Nu-i scăpa niciun amănunt. Dumnezeu l-a înzestrat cu harul de a fi un fotoreporter de excepție, dar și un crainic desăvârșit, atât la Radio, cât și pe arenele sportive ale județului. Și mereu dorea să fie în rând cu tehnologia… Când a „descoperit” internetul, la o vârstă aproape de pensionare, a învățat totul foarte rapid și îmi amintesc că la primul lui „Google search” a dat căutare despre… CSM Reșița și a concluzionat exigent: „Destul de puțin, dar se va rezolva și asta!”. Și, în mai puțin de doi ani, „LuxPhotoFuchs” și-a făcut treaba și a dublat volumul informațiilor despre Reșița fotbalistică.
Nouă, reșițenilor, o să lipsești mereu, și nu putem să-ți spunem decât că ne lipsești enorm!

Dumnezu să te odihnească-n pace, Petru Fuchs!

Lasă un răspuns