De Rusalii au fost 38 fapte ilegale la granița de vest!

De Rusalii au fost 38 fapte ilegale la granița de vest!

De Rusalii au fost 38 fapte ilegale Rusalii la granița de vest!

În perioada minivacanței 01-05 iunie 2023, prin punctele de frontieră de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) peste 88.000 de persoane, cetățeni români și străini și peste 30.800 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.
Pe sensul de intrare în România, au fost 44.063 de persoane. Pe sensul de ieșire au fost 44.011 de persoane.
Controlul de frontieră la intrarea și ieșirea din România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

De Rusalii la frontieră

Cele mai tranzitate Puncte de Trecere a Frontierei la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara…
* la frontiera cu Republica Serbia –  PTF Porțile de Fier I, din județul Mehedinți, unde au tranzitat frontiera peste 24.900 de persoane cu peste 8.300 mijloace de transport.
* la frontiera cu Ungaria – PTF Cenad, din județul Timiș, unde au tranzitat frontiera peste 21.200 de persoane cu peste 8.300 mijloace de transport.
Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Citește și: Măsuri dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat * 38 de fapte ilegale (11 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.325 lei.
„Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în  domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.” -purtător de cuvânt ITPF Timișoara, Agent sef principal de poliţie Mihaela Leș.

Lasă un răspuns