Măsuri dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

Măsuri dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

Măsuri dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii. Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor de Rusali, iar la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.
Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.
De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.
În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră.

Citește și: Măsuri de fluidizare la frontiera cu Ungaria

Recomandări
 Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
 La frontiera româno-ungară sunt disponibile 12 puncte de trecere (la nivelul întregii țării), iar la frontiera româno-sârbă 5 puncte deschise în regim internațional, iar 3 puncte (PTF Lunga, PTF Valcani și PTF Foeni – deschise zilnic, între orele 08.00-20.00, pentru autoturisme și mijloace de transport până la 3,5 tone).
„Recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate și verificarea documentelor necesare cetățenilor români minori la ieşirea din  ţară. Informare corectă şi completă, din surse oficiale (condiţii călătorie state tranzitate/ destinaţie)
 Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  a instituţieipolitiadefrontiera.ro.
În prezent, prin punctele de frontieră din zona de responsabilitate a ITPF Timișoara, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.” – purtător de cuvânt ITPF Timișoara, Comisar de poliţie Nicola Petre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *