De duminica vânzarea țigărilor electronice prin automate sau către minori, interzisă oficial

De duminica vânzarea țigărilor electronice prin automate sau către minori, interzisă oficial

De duminica vânzarea țigărilor electronice prin automate sau către minori, interzisă oficial.
Pentru a reduce expunerea copiilor și tinerilor la produsele de tutun, Parlamentul a stabilit recent interzicerea vânzării prin automate și către cei ce nu au încă 18 ani a țigaretelor electronice (care pot avea sau nu nicotină), flacoanelor de reumplere pentru țigarete ori dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Legea ce conține aceste măsuri a fost publicată  în Monitorul Oficial.

Astfel, Legea 64/2024, care se aplică din 31 martie, vizează modificarea a două acte normative: a Legii nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Citește și: „Ziua naţională fără tutun”
Apoi, noul act normativ stabilește modificarea Legii nr. 349/2002, în sensul introducerii interdicțiilor de comercializare prin automate și de vânzare către minori a tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, a (pouch-urilor) pliculețelor cu nicotină pentru uz oral și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun.
sursa: Legea 64 din 27 martie 2024

Lasă un răspuns