CSO Anina s-a impus într-o finală de vis… Una a juniorilor U17!

CSO Anina s-a impus într-o finală de vis… Una a juniorilor U17!

CSO Anina s-a impus într-o finală de vis… la juniori U17!

Campionatul Județean U 17 s-a disputat pe două zone geografice, zona Oravița (cu opt echipe la start) și zona Caransebeș (cu șapte echipe la start).

După disputarea etapelor din campionatul regular, primele două clasate din fiecare serie s-au intrecut în semifinale.  CSO Anina și Nera Bozovici s-au impus în seria Oravița, în timp ce Progresul Ezeriș și Magica Caransebeș au dominat  zona Caransebeș.
După disputarea semifinalelor, tur-retur cele două echipe din zona Oravița, s-au impus categoric în fața reprezentantelor din zona gugulanilor.    

Așadar finala a fost o reeditare a duelului din campionat dintre Anina și Bozovici. În finala tur de la Bozovici , echipa gazdă pregătită de George Beloescu s-a impus cu 2-1.

Finala retur, disputată la Anina, s-a jucat cu titlul pe masă.

CSO Anina – ACS Nera Bozovici 3-1 (1-0).
Au marcat: Schinteie (26) și (89), Fomitescu (67) – Careba Nicușor (78).
CSO Anina (antrenor Ioan Badea) : Casandra – D. Crăciun, D. Străin, Tuculia (cpt.), D. Velcotă – Schinteie, Constantin Bana, Șerbu,  Marius Bana – Fomitescu, I. Lungu.
Pe bancă: Antal, Buzduc, Novăcescu, Craia, Râmneanțu. Cartonașe galbene: Schinteie.
ACS Nera Bozovici (antrenor George Beloescu): Cristi Beloescu – Șuta, Smeu, Olariu, Haramuz (88, Mita)– N. Careba, Petru Hînda, Curița, Leca (45+1, D. Marin) – Cojeanu, Baba (cpt.).
Pe bancă: S. Luca, Șuveți, Cheva. Cartonașe galbene: Șuta, Curița și Haramuz.
A fost o partidă viu disputată, în care juniii jucători de la ambele formații s-au bătut eroic pentru fiecare minge. Nu au fost foarte multe ocazii clare de joc tocmai pentru că ambii antrenorii își cunoșteau în detaliu jocul adversarilor. Elevii lui Ioan Badea au fost încurajați de superba galerie deja consacrată a Aninei. De partea cealaltă, George Beloescu și elevii lui au dorit să câștige titlul județean pentru a cinsti meroria celui ce a fost Pavel Beloescu, fost jucător și conducător la Nera Bozovici și care a plecat ăntr-o lume mai bună chiar în săptămâna disputării finale U17.

Schinteie a deschis scorul la mijlocul primei reprize, iar amfitrionii s-au considerați nedreptățiți la golul anulat pe motiv de ofsaid la Fomitescu, pe final de primă repriză.
Citește și: CSO Anina, echipa revelație a campionatului județean
După o oră de joc, Fomitescu a înscris al doilea gol al amfitrionilor, iar imediat Schinteie (70) a trimis balonul în transversală. Pentru a fi deveni o finală frumoasă, Nicușor Careba a redus din diferență… Astfel a devenit egalitate perfectă între cele două echipe , scor general 2-2. Elevii luii Ioan Badea nu au fost de acord ca această finală să fie decisă la loviturile departajare… Au punctat pentru 3-1 în ultimul minut de joc prin același Schinteie.

Ioan Badea: „Este primul titlu de campioni al clubului CSO Anina și al doilea pentru mine, după cel din ediția 2015-2016 și tot la U17! Să nu uitam ca și cei care au câștigat astăzi sunt tot fotbaliștii de la ACS Viitorul Anina 2014, care joacă pentru CSO Anina!

Sunt foarte fericit, îmi doream enorm sa câștigăm și sa demonstram ca Anina are viitor și  exista pe harta fotbalului din  județ și de acum și din  țară. După cum s-a observat, cu toate că avem un lot subțire, azi nu am făcut nici o schimbare, deoarece pe banca avem 5 jucători 2009, iar în teren au fost trei 3 născuți 2009. Cu toate acestea, ne-am depășit condiția și am reușit sa ieșim campioni. Fotbaliștii mei merită toate felicitările și respectul meu pentru ca au compensat cu o dăruire și ambiție ieșită din comun!

Mulțumim Primăriei Anina pentru ca sunt alături de noi și ne susțin neconditionat. În paranteză fie spus domnul primar și domnul vice au presimțit ca ieșim campioni și ne-au modernizat vestiarele, asa cum sta bine unei campioane veritabile.   
Mulțumim publicului prezent în număr mare și Peluzei Sud care ne-au încurajat tot meciul. Felicitări și echipei din Bozovici care este o echipa foarte bună, dar astăzi a făcut diferența dorința mai mare de victorie a echipei noastre!” – Ioan Badea, antrenor CSO Anina.
Reprezentanta județului Caraș-Severin s-a calificat implicit la etapa interjudețeană, unde în turul I va întâlni pe 31 mai 2023, de la ora 14,00, reprezentanta județului Timiș, Unirea Sânnicolau Mare. Partida se dispută într-o singură manșă pe terenul timișenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *