CSM Reșița și-a tras atacant de națională!

CSM Reșița și-a tras atacant de națională!

Echipa din Valea Domanului a făcut și prima legitimare din mandatul lui Alexandru Pelici, fiind vorba despre Deivydas Matulevičius, atacant al naționalei Lituaniei.

Jucătorul s-a născut, de fapt, în fosta URSS, la data de 8 aprilie 1989, în Alytus (în prezent, aparținând de Lituania). Matulevičius a jucat ultima dată la Glentoran (Irlanda de Nord), după care a semnat, pentru un an cu CSM Reșița, echipa pregătită de către Alexandru Pelici.

Deivydas Matulevičius alături de impresarul Bogdan Apostu

În bogatul CV al fotbalistului, figurează echipe din mai multe țări, precum: Lituania, Polonia, România, Kazakhstan, Belgia, Scoția, Finlanda și Irlanda de Nord.

Deivydas Matulevičius a jucat pentru: Interas-AE Visaginas, FC Vilnius și Zalgiris Vilnius (toate din Lituania), Odra Wodzislaw și (Polonia) (ambele din Polonia), Tobol Kostanay (Kazakhstan), Royal Excel Mouscron (Belgia), Hibernian (Scoția), KuPS, KuFu-98  și Kauno Zalgiris (toate trei din Finlanda), Pandurii Târgu Jiu, FC Botoșani și Rapid București (toate trei din România) și Glentoran (Irlanda de Nord)

Experiența lui Matulevičius, în România, a început în 1 iulie 2012,  la Pandurii Târgu Jiu, Pe 19 ianuarie 2015 a preferat să joace în Kazakhstan, la Tobol Kostanay, dar peste numai un an a revenit în România, la FC Botoșani, pentru care a jucat un an de zile. De la moldoveni, Matulevičius a plecat în Belgia, la Mouscron, dar în august 2018, jucătorul a revenit în România, pentru a juca la Rapid București! După un an, când a promovat cu Rapidul în liga a doua,  atacantul lituanian a luat calea Finlandei, la Kauno Zalgiris.

Deivydas Matulevicius este component al naționalei Lituaniei,  începând chiar din anul 2005, cu selecții la Under 17 și a avut continuitate la toate naționalele de juniori și tineret, până la prima reprezentativă de seniori.

La naționala mare a Lituaniei, Matulevicius are un număr 33 de selecții, în care a marcat de 5 ori.

Lasă un răspuns